Hjem Nyheter Norge Skyting i Moss koblet til tyrkisk kriminelt nettverk

Skyting i Moss koblet til tyrkisk kriminelt nettverk

FLERKULTUR En mann i 30-årene ble tirsdag ettermiddag skutt ved Mossehallen, sentralt i Moss. Ifølge Expressen er han tilknyttet det kriminelle Foxtrot-nettverket. Kripos har tidligere uttalt til NRK at nettverket styres av bakmenn i Marokko og Tyrkia. Politiet vurderer det som sannsynlig gjengrelatert.

Foto: Anne-Sophie Ofrim, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Like før klokken 17:00 tirsdag ettermiddag ble det løsnet 7–8 skudd ved Mossehallen sentralt i Moss. Det ble meldt om en skadet person, som var sendt til Ullevål sykehus. Den skadede personen, en mann i 30-årene, skal ifølge Expressen være tilknyttet det kriminelle Foxtrot-nettverket, som ledes av «Den Kurdiske Reven» (Rawa Majid). Nettverkets kriminelle aktiviteter i Norge styres, ifølge Kripos, av bakmenn i Marokko som grunnet dobbelt statsborgerskap ikke kan pågripes av norsk politi.

Jourhavende jurist i Øst politidistrikt Vilde Stuvøy Heggen har, i forbindelse med skytingen i Moss, uttalt til VG at Politiet ser det som sannsynlig at fornærmede og gjerningspersonen(e) har en relasjon. Fornærmede, registrert bosatt i Stockholmsområdet, er dømt for en rekke lovbrudd i både Norge og Sverige. Deriblant narkotikasmugling, tyveri og vold.

Nettverket som den skadede 30-åringen, og trolig også de som skjøt ham, tilhører skal ifølge flere kilder stå bak mange skyteepisoder og bombinger i Sverige. Dette angivelig grunnet en intern konflikt. Lederen av nettverket Rawa Majid, en tidligere irakisk flyktning, befinner seg i Tyrkia der han har kjøpt seg statsborgerskap, skrev NRK i september.

Skyteepisoden i Moss skal, ifølge Expressen, ikke være den første utenfor Sverige som kan knyttes til det kriminelle nettverkets interne konflikt som trolig har startet i Tyrkia der flere av nettverkets medlemmer har bodd. For noen uker siden skal en annen mann i 30-årene, Harris «Iceman» Österdahl, ha blitt skutt i Sarajevo i Bosnia-Hercegovina. Han skal ha støttet Rawa Majid i konflikten. Den andre siden ledes av Ismail Abdo, skriver Expressen.