Hjem Nyheter Skyting mot synagoge i USA – én død og tre skadet

Skyting mot synagoge i USA – én død og tre skadet

USA En mann åpnet ild mot en synagoge utenfor San Diago i California. Én person er død og tre er skadet.

Ved 11.03-tiden lokal tid lørdag åpnet en mann ild mot en synagoge i byen Poway utenfor San Diego i den amerikanske delstaten California.

Ifølge opplysninger har én person mistet livet mens tre oppgis være skadet.

En mann har blitt arrestert mistenkt for handlingen, opplyser politiet.

Samtidig sirkulerer et manifest på internett som påstås være skrevet av den arresterte mannen. I manifestet presenterer han seg som John Earnest, man mann «av europeisk opphav».

«Blodet som flyter i mine årer er det samme som fløt i de engelske, nordiske og irske mennene av gamle tider», skriver han.

At han med handlingen ofrer sitt liv forklares med følgende ord:

Hvilken verdi har mitt liv i sammenlikning med den europeiske rasen? Er det verdt for meg å leve et behagelig liv på bekostning av at den internasjonale jødedommen forsegler dommen over min rase? Nei, jeg kommer ikke til å selge min sjel ved å sitte stille når ondskapen gror. Jeg dør heller i ære eller tilbringer resten av mitt liv i fengsel enn å visne bort med kunnskapen om at jeg ikke har gjort noe for å stoppe denne ondskapen. Det ligger ikke i mitt blod å være en feiging.

Det er i skrivende stund dog ikke bekreftet at personen som forfattet teksten virkelig er skytteren.

Jødisk media sammenlikner hendelsen med angrepet mot en synagoge i Pittsburgh i 2018, da åtte jøder ble skutt og drept.