Hjem Nyheter Norge Slår alarm om vold og narkotika på ungdomsskoler i Sarpsborg

Slår alarm om vold og narkotika på ungdomsskoler i Sarpsborg

4

SARPSBORG Flere foreldre slår nå alarm om barnas skoler i Sarpsborg. Det etter flere episoder med narkotikasalg og slåsskamper, hvorpå kniver og sakser skal ha blitt brukt som våpen.

Illustrasjonsbilde. Foto: Phat14082005, (CC BY-SA 4.0) via Wikimedia Commons.

De fortvilte foreldrene skal ha ønsket å være anonyme i frykt for hevnaksjoner mot barna deres. En stor foreldregruppe på én av skolene slår nå alarm om de alvorlige forholdene på en ungdomsskole i Sarpsborg. De skal ha varslet skolen gjentatte ganger, men blir ikke hørt. Nå er Statsforvalteren varslet, skriver NRK.

En mor forteller at datteren hennes har vært borte fra skolen andre uke på rad, og at skolen synes dette er helt greit. Hver dag de foresatte sender barna på skolen, frykter de rett og slett for barnas sikkerhet.

Foreldrene har fortalt flere historier om blant annet vold, rus og trusler. De forteller at flere elever på skolen begår hærverk, viser pornofilmer i friminutter og går til fysisk angrep på sine andre medelever.

– De knuser glass og dører, de selger narkotika på skolen og de røyker elsigaretter, forteller en mamma til NRK.

– Datteren min går til psykolog på grunn av det som skjer nå. Det gjør veldig vondt i mammahjertet, forteller en annen forelder.

En far som har to barn på ungdomsskolen forteller at begge barna for kort tid siden kom hjem med flere skader på kroppen. De hadde da vært involvert i en slåsskamp på skolen. Denne hendelsen skal ha blitt filmet og delt på sosiale medier.

– Minstemann vegrer seg for å gå på skolen nå. Han er redd og frykter for hverdagen sin. Det kan ikke jeg sitte å akseptere som far. Jeg er rasende, sier faren til NRK.

Rektoren på skolen skal derimot ikke være så bekymret over situasjonen.

– Vi har satt inn flere lærere i friminuttene, åpnet flere arealer for fysisk aktivitet og stillesoner. Lærerne er også i tettere dialog med elevene. Hvis foreldre opplever ting som er ugreit, så må de varsle oss, sier rektoren.

Direktør for oppvekst i Sarpsborg kommune, Erik Bråthen, erkjenner imidlertid at den aktuelle skolen har flere problemer.

– Det er ikke sånn det skal være på skolene i Sarpsborg. Det som skjer nå er også et samfunnsproblem, men vi har en del utfordrende ungdommer. Her må vi finne bedre løsninger sammen med de involverte, sier Bråthen.

Politiet bekrefter også å ha mottatt flere bekymringsmeldinger angående ungdomskolen.

Foreldrene forteller nå at skolen ikke gjør nok med problemene, og har i et brev varslet Statsforvalteren i Oslo og Viken.

Vi har bedt rektor redegjøre om skolemiljøet er trygt og godt for elevene, uten at vi får konkrete svar. Det er en svært alvorlig situasjon, som vi ser oss nødt til å be om at Statsforvalteren undersøker.

Utdrag fra brev sendt til Statsforvalteren.

Flere av lærerne ved skolen er nå sykemeldt. NRK skal ha vært i kontakt med flere av dem, og alle forteller at situasjonen skal være bakgrunnen til sykemeldingene.

Én lærer skal også ha valgt å si opp jobben sin på ungdomskolen.

– Man føler seg på ingen måte trygg. Jeg elsker å være lærer, men dette går ikke, sier hun.

Læreren forteller videre at det er mange flere skoler i distriktet som sliter med de samme problemene.

– Flere av elevene går med kniv på seg, og enkelte bruker saks som kniv. De har et helt spesielt syn på hva en mann skal være, og det er veldig trist, sier hun.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Harald Feide
Harald Feide
24 dager siden

Har kanskje noe med at Sarpsborg er Norges andre største by i forhold til antall prosent innvandrere… men vent, det er jo rasistisk å si!

Straight Pride
Straight Pride
Svar til  Harald Feide
23 dager siden

Danske, svenske eller Polske innvandrere mener du? Polakker (også vårt broderfolk) utgjør den største prosenten av innvandrere i Norge. Svensker ligger vel på andreplass der tror jeg. Så, mye av innvandringen er også bra, spesielt i en tid hvor det innvandrer altfor mange i fra Asia og Afrika.

Arier
Arier
Svar til  Straight Pride
23 dager siden

Kommentaren din gir ingen mening. Han snakker åpenbart om ikke-vestlige innvandrere.

gro-gate
gro-gate
22 dager siden

Forebyggende i Sarpsborg er opptatt med å terrorisere folk som har uttrykt missnøye mot ødeleggelsen av hvite samfunn. Hvite gutter og jenter er et lett bytte for doktor Brundtlands marxistiske arv: https://www.nrk.no/osloogviken/15-aring-funnet-dod-pa-hotell-i-sarpsborg_-_-et-liv-kunne-muligens-vaert-reddet-1.15470700