Hjem Nyheter Norge Slipper trolig straff og får beklagelse av politiet

Slipper trolig straff og får beklagelse av politiet

ABSURDISTAN Norske masseinnvandringsforkjempere ble torsdag pågrepet og kastet på glattcelle for å ha forsøkt å forhindre utsendelse av såkalte flyktninger. Politiet beklager at de fulgte standard prosedyre ved fengslingen.

RW
Masseinnvandringsforkjemperen Merete Nordhus får beklagelse fra politiet. Dette til tross for at hun har begått en kriminell handling.

Det var på torsdag at masseinnvandringsforkjemperen Merete Nordhus og to andre personer fra Refugees welcome to the arctic ble pågrepet idet de forsøkte å forhindre politiet i utsendelsen av en rekke såkalte flyktninger. Dette gjennom å ulovlig frakte de fra asylmottaket de bodde på, og til en kirke i Kirkenes hvor de så skulle kunne søke om kirkeasyl.

Nordhus og hennes kumpaner ble dog tatt på fersk gjerning, da de ble stanset i en politisperring langs veien. De ble deretter pågrepet og kastet på glattcelle siktet for å ha brutt mot utlendingslovens paragraf 108. Hva Nordhus reagerer mest på, og hva som nå blåses opp i folkefiendtlig media, er at politiet fulgte standard prosedyre når gjerningsmennene skulle fengsles.

– Jeg måtte kle av meg alle klærne, sette meg ned på huk – og hoste. De sa det var vanlig prosedyre, men det føltes veldig nedverdigende, forteller hun til VG.

Møllebakken
Politistasjonssjef Hans Møllebakken beklager det inntrufne.

Politiet bekrefter og beklager

Etter store oppslag i den folkefiendtlige pressen, kryper politiet nå til korset og beklager hendelsen. Politistasjonssjef Hans Møllebakken i Kirkenes bekrefter overfor VG hendelsen.

– Det er ikke tvil om at det har funnet sted. Jeg har pratet med vedkommende som gjorde det og hun har fulgt en prosedyre hun er opplært til.

Møllebakken mener dog politiet kan handle mot instruksene i visse tilfeller, og beklager overfor VG at de fulgte standard prosedyre når de fengslet Nordhus.

– Det var helt unødvendig å gjøre det, og vi beklager det som har skjedd.

Tatt på fersk gjernings – slipper trolig straff

Møllebakken opplyser om at Nordhus og de to andre sjåførene ble sittende på glattcelle i cirka to timer, og at de enda ikke har bestemt seg om de skal ta ut siktelse. Dette da til tross for at samtlige ble tatt på fersk gjernings, og har erkjent å ha begått en kriminell handling overfor både VG og politiet.

Forstå det den som kan.

Kilde:
Merete (44) måtte kle av seg i arresten – politiet beklager