Hjem Nyheter Norge Slo ned voldtektsmann – dømt til tre års fengsel og høye bøter

Slo ned voldtektsmann – dømt til tre års fengsel og høye bøter

SØR-TRØNDELAG: En 30 år gammel mann våknet midt på natten av at noen voldtok hans kjæreste. Mannen gikk til angrep på voldtektsmannen, og har for dette blitt dømt til tre år i fengsel og til å betale 200 000 kroner i oppreisning.

Dommerklubbe-640x362

Hendelsen fant sted forrige sommer i Oppdal kommune sør for Trondheim. Den 30-årige mannen skal ha våknet av at han hørte hyl og skrik inne i sitt eget hus. Da han kommer inn på soverommet, ser han en ukjent mann voldta kjæresten.

30-åringen, som fortsatt er beruset etter gårsdagens fest, går til angrep på voldtektsmannen og slår ham flere ganger i ansiktet og på kroppen.

– Jeg ser hva som skjer. Enten så holder han på å voldta henne – eller så forsøker han. Jeg ser ansiktet hennes. Jeg ser hvor redd hun er. Jeg blir sint. Hele spekteret. Jeg tar tak i ham og river ham ut av senga. Jeg slår ham. Og drar ham ut i gangen. Jeg prøver å få ham ut, men jeg blir ikke kvitt ham. Jeg vet ikke om han forsøker å angripe meg eller komme seg inn igjen, og jeg hiver ham mot ytterdøra, fortalte 30-åringen i rettssalen.

Krimteknikere bekreftet i retten at det var gjort funn av DNA-spor fra kvinnen på 60-åringens hender – noe som styrket voldektsanklagen mot ham.

Aktor hadde opprinnelig lagt ned påstand om fire års fengsel og 500 000 i oppreisning. Den dømte 30-åringen har meddelt at han kommer til å anke dommen.

Opprinnelig publisert på Nordfront.se.

Kilde:

Banket opp voldtektssiktet – dømt til tre års fengsel