Hjem Nyheter Norge Slo politimann i ansiktet – fikk redusert straff

Slo politimann i ansiktet – fikk redusert straff

ALTA: En 18-åring er dømt for å ha slått en politimann i ansiktet. Retten fant det formildende at han har vært enslig mindreårig asylsøker.

Alta tingrett.
Alta tingrett.

En 18 årig mann ble i Alta tingrett dømt til 18 dagers betinget fengsel for å ha slått en polititjenestemann i ansiktet. Hendelsen skjedde utenfor et utested i Alta i november i fjor.

Vaktene ved utestedet hadde tilkalt politiet ettersom mannen var oppbrakt fordi han ikke slapp inn på utestedet. Han var på det tidspunktet ikke fylt 18 år. Han nektet å oppgi personalia, motsatte seg visitasjon, og da han ble lagt i bakken av politiet, slo han en av tjenestemennene i ansiktet.

Retten har lagt vekt på at mannen har vært såkalt enslig mindreårig asylsøker, og at man ikke kan utelukke at han har hatt negative opplevelser med politiet tidligere i sitt liv. I tillegg har mannen en legeerklæring på at han har psykiske problemer som følge av forfølgelse og tortur. På dette grunnlaget avkortet retten fengselsstraffen, som ble betinget fordi mannen var under 18 år på hendelsestidspunktet.

Kilde:
Mann slo til politiet