Hjem Nyheter Slovakias statsminister skutt

Slovakias statsminister skutt

SLOVAKIA Den slovakiske statsministeren ble skutt i dag og beskrives som å ha «livstruende, men stabile skader». Det internasjonale samfunnet fordømmer hendelsen og kaller den «et angrep på demokratiet».

Den slovakiske politikeren Robert Fico får støtte fra nasjonalistpartiet til å danne regjering.
Foto: Europeiska rådet/flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Slovakias statsminister Robert Fico ble skutt under et kabinettmøte torsdag ettermiddag. Ifølge øyenvitner ble det avfyrt fire skudd nær byen Handlova på et regjeringsmøte der Fico deltok. Han ble fraktet til sykehus med livstruende, men stabile skader, og er nå, ifølge SVT, under intensivbehandling. og en mistenkt gjerningsmann er pågrepet.

Hendelsen skjedde like etter klokken tre lokal tid, og Fico ble fløyet direkte til sykehus med helikopter. b,,Det er et mirakel at han overlevde», sier en talsperson for sykehuset.

Responsen fra det internasjonale samfunnet var rask. Ungarns statsminister Viktor Orbán og Tysklands forbundskansler Olaf Scholz uttrykte begge sin forferdelse og fordømte hendelsen som et «angrep på demokratiet». Landets president, Zuzana Čaputová, uttalte seg også om angrepet.

– Det er en mørk dag for Slovakia, og jeg fordømmer denne hensynsløse handlingen, skriver hun i et innlegg på Facebook.

Det slovakiske parlamentet har midlertidig satt sitt arbeid på pause, og sikkerheten er styrket rundt viktige regjeringsbygninger.