Hjem Nyheter Norge Slutter å registrere flyktninger som vil til Norge

Slutter å registrere flyktninger som vil til Norge

MASSEINNVANDRING: I likhet med Danmark har Sverige nå sluttet å registrere såkalte flyktninger som oppgir at de vil ta seg videre til et annet land.

04892579-e1441219945837-640x374

I likhet med Danmark, som har sluttet å registrere såkalte flyktninger som vil ta seg videre til Sverige, har også Sverige sluttet å registrere de som vil ta seg videre til Norge.

Svenske myndigheter har tidligere i uken anklaget Danmark for å bryte Dublin-avtalen, men innfører nå samme praksis selv.

– Det er viktig å understreke at vi ikke tvinger noen til å gi fra seg fingeravtrykk eller søke asyl i Sverige.

Dette forteller beredskapsansvarlig ved Migrationsverket i Malmö, Rexhep Hajirizi.

Dublin-avtalen

Ifølge Dublin-avtalen – et samarbeide mellom EU-landene, Island, Liechtenstein og Norge – så skal asylsøkere få sin søknad behandlet i det første Dublin-landet man kommer til. Dermed vil en innvandrer som blir registrert i Danmark og tar seg videre til Sverige, kunne risikere å bli sendt tilbake til Danmark.

Årsaken til at de såkalte flyktningene ikke vil la seg registrere i Danmark, er at landet blant annet tilbyr dårligere økonomiske ytelser enn for eksempel Sverige og Norge.

At Sverige og Danmark nå ikke registrerer såkalte flyktninger, er et brudd på Dublin-avtalen. For politisk korrekte Sveriges del handler nok avgjørelsen om at de anser at såkalte flyktninger selv skal få velge hvilket land de skal søke asyl i. For Danmarks del, som har en langt strengere asylpolitikk, handler det antageligvis om at de ikke ønsker å få «flyktningene» sendt tilbake.

Det danske togselskapet DSB har også tilbudt asylsøkerne gratis togreiser til Sverige. Et tilbud hundrevis av asylsøkere har benyttet seg av.

Kilde:

Sverige slutter å registrere flyktninger som vil til Norge