Hjem Nyheter Småby i USA anbefaler våpen i alle hjem

Småby i USA anbefaler våpen i alle hjem

0

UTENRIKS: I den amerikanske byen Nelson i Georgia anbefaler man nå at hver familie bør ha et skytevåpen med ammunisjon. Dette er blant annet for å beskytte byens innbyggere.

9.si_-460x258

Småbyen Nelson i delstaten Georgia, sør i USA, har nå fastslått at medborgere, som en obligatorisk plikt, bør ha minst ett våpen med tilhørende ammunisjon. Ordningen trådte i kraft mandag som var, og støtter seg på den amerikanske konstitusjonens andre tillegg om «folkets rett til å eie og bære våpen».

I vedtaket står det at dømte forbrytere og de med psykiske eller fysiske funksjonshemminger er unntatt ordningen. De som personlig har noe imot å eie et våpen kan også slippe, men ifølge Jackie Jarret, som sitter i det lokale bystyret, handler det om å gjøre en markering. Han sier at: «Planlegger du å gjøre skade så kommer vi å være bevæpnet». Han sier videre at man har tatt beslutningen ettersom kriminaliteten har økt og at det i det siste har vært mange innvandrere som har begynt å ferdes i traktene.

I vedtaket står det at de bevæpnede familiene skal, om nødvendig, «sørge for byens krisehåndtering», samt «beskytte dens trygghet, velferd og innbyggere». Man anser at anbefalingen til Nelsons innbyggere i stor grad er symbolsk og man tror det kommer til å avskrekke mennesker fra å gjøre innbrudd i byen når man vet at alle er bevæpnet.

Kilde:
‘You must own a gun’: Georgia town passes mandatory firearms law

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg