Hjem Nyheter Søkere om tysk statsborgerskap må nå erklære lojalitet til Israel og sionismen

Søkere om tysk statsborgerskap må nå erklære lojalitet til Israel og sionismen

TYSKLAND I henhold til et nytt dekret må søkere om tysk statsborgerskap, i delstaten Sachsen-Anhalt, nå skriftlig erklære sin lojalitet til okkupasjonsmakten Israel og sionismen.

Foto: Edith Haimberger, PDM-owner, via Wikimedia Commons.

For å få tysk statsborgerskap i delstaten Sachsen-Anhalt må søkere nå skriftlig erklære sin lojalitet til okkupasjonsmakten Israel og sionismen. Dette har Tamara Zieschang, minister for Innenriks- og Sportsdepartementet i delstaten, bestemt. I følge Zeichangs dekret vil nye søkere måtte sverge overfor myndighetene «at de anerkjenner Israels rett til å eksistere og fordømmer enhver innsats rettet mot staten Israels eksistens», rapporterer The Local.

Ziechang er medlem av det kristendemokratiske partiet CDU, det samme partiet som Angela Merkel, den tidligere tyske kansleren som åpnet landets grenser for masseinnvandringen. CDU omfavnet ironisk nok også en «rask naturalisering», som tillater tredjeverdensmigranter å enkelt få tysk statsborgerskap.

Etter Hamas sitt hevnangrep på okkupasjonsmakten Israel den 7. oktober, forsøkte Tysklands føderale regjering å vedta lignende regler som delstaten Sachsen-Anhalt. Denne innsatsen møtte imidlertid motstand og har blitt kritisert som grunnlovsstridig, i likhet med dekretet i Sachsen-Anhalt som tyske advokater nå forventes å ta for retten, rapporterer National File.