Hjem Nyheter Soleimani kan ha blitt lurt til Irak av USA med påståtte fredshensikter

Soleimani kan ha blitt lurt til Irak av USA med påståtte fredshensikter

4

UTENRIKS Qassem Soleimani kan ha blitt lurt til sin død av USA med påståtte fredshensikter.

Soleimanis kiste. Foto: Mohammed Sawaf / AFP

Ifølge Iraks midlertidige statsminister Adil Abdul-Mahdi var den iranske generalen og kjente IS-bekjemperen Qassem Soleimani i Irak på et diplomatisk fredsoppdrag da han ble drept av amerikanske droner utenfor en flyplass i Bagdad.

– Planen var at jeg skulle treffe ham den morgenen han ble drept. Han kom for å overlevere en melding fra Iran som svar på meldingen vi hadde gitt til Iran fra Saudi-Arabia, sa Iraks statsminister.

Shiamuslimske Iran og sunnimuslimske Saudi-Arabia er de to mektigste muslimske landene i Midtøsten og kjemper flere kriger med mellommenn i området.

Ifølge Adil Abdul-Mahdi hadde USAs president Donald Trump dessuten tidligere bedt ham megle med de irakiske Iran-støttede militsene som angrep USAs ambassade i Bagdad. Dette klarte statsministeren og dermed de-eskalerte situasjonen, hvilket Trump personlig takket ham for.

Den siste tidens gode diplomatiske forhold mellom Irak og USA ga derfor inntrykk av at det var trygt for Soleimani å besøke Irak. At Trump tross det valgte å drepe generalen tyder ifølge enkelte – eksempelvis den britiske avisen Independent – på at USA lurte Soleimani til Irak for å gjennomføre ugjerningen.

USA-allierte Saudi-Arabia – som altså skal ha sendt ønsket om fred til rivalen Iran via Irak – var forholdsvis stille etter drapet på sin regionale fiende. De skal også ha sendt diplomater til Washington for å forsøke å roe ned USA. Dette kan tyde på at de ikke var en del av den lumske planen.

En annen grunn til Saudi-Arabias tilbaketrukne reaksjoner kan være redsel for at de Iran-støttede houthiene i nabolandet Jemen, som Saudi-Arabia for øyeblikket kriger mot, skulle svare med økt vold på drapet på Soleimani.

Les også:
Amerikanere koker av sinne over Trumps seneste handling mot Iran
Tucker Carlson anklager Donald Trump for å bryte sine valgløfter
Trump truer med å bombe iranske kulturskatter
USA sender tusentalls soldater til Midtøsten
Rand Paul kaller krigshisseren Mike Pompeo hjernedød
Tulsi Gabbard kritiserer krigshandlingene mot Iran
Trump trapper ned krigsretorikken – kommer ikke til å angripe Iran
Radio Nordfront diskuterte Iran og martyren Soleimani
Red Ice: Spesialrapport om Trumps krig mot Iran

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Haraldsson
Haraldsson
2 år siden

Never trust JewSA!

Roy Vey
Roy Vey
2 år siden

Trump, den største hore for Israel noensinne! Hisser til krig på bakgrunn av løgn, noe han selv bekrefter i ettertid og arrogant fnyser av. Israel og deres lakei USA er, og har i lang tid vært de største krigshissere. Og deres sionistiske kriger i Midtøsten har lagd ringvirkninger helt til Europa, med bølger av orkestrert masseinnvandring. Alt takket være jødenes krig og interesser.

#NoMoreWarsForIsrael

N.S
N.S
2 år siden

Stopp globalismen!
#NoMoreWarsForIsrael

Morten
Morten
2 år siden

Krig for Israel fører masseinnvandring til Europa! Det bør pro-israelske counter-jihadister lære seg.