Hjem Nyheter Soleimani kan ha blitt lurt til Irak av USA med påståtte fredshensikter

Soleimani kan ha blitt lurt til Irak av USA med påståtte fredshensikter

4

UTENRIKS Qassem Soleimani kan ha blitt lurt til sin død av USA med påståtte fredshensikter.

Soleimanis kiste. Foto: Mohammed Sawaf / AFP

Ifølge Iraks midlertidige statsminister Adil Abdul-Mahdi var den iranske generalen og kjente IS-bekjemperen Qassem Soleimani i Irak på et diplomatisk fredsoppdrag da han ble drept av amerikanske droner utenfor en flyplass i Bagdad.

– Planen var at jeg skulle treffe ham den morgenen han ble drept. Han kom for å overlevere en melding fra Iran som svar på meldingen vi hadde gitt til Iran fra Saudi-Arabia, sa Iraks statsminister.

Shiamuslimske Iran og sunnimuslimske Saudi-Arabia er de to mektigste muslimske landene i Midtøsten og kjemper flere kriger med mellommenn i området.

Ifølge Adil Abdul-Mahdi hadde USAs president Donald Trump dessuten tidligere bedt ham megle med de irakiske Iran-støttede militsene som angrep USAs ambassade i Bagdad. Dette klarte statsministeren og dermed de-eskalerte situasjonen, hvilket Trump personlig takket ham for.

Den siste tidens gode diplomatiske forhold mellom Irak og USA ga derfor inntrykk av at det var trygt for Soleimani å besøke Irak. At Trump tross det valgte å drepe generalen tyder ifølge enkelte – eksempelvis den britiske avisen Independent – på at USA lurte Soleimani til Irak for å gjennomføre ugjerningen.

USA-allierte Saudi-Arabia – som altså skal ha sendt ønsket om fred til rivalen Iran via Irak – var forholdsvis stille etter drapet på sin regionale fiende. De skal også ha sendt diplomater til Washington for å forsøke å roe ned USA. Dette kan tyde på at de ikke var en del av den lumske planen.

En annen grunn til Saudi-Arabias tilbaketrukne reaksjoner kan være redsel for at de Iran-støttede houthiene i nabolandet Jemen, som Saudi-Arabia for øyeblikket kriger mot, skulle svare med økt vold på drapet på Soleimani.

Les også:
Amerikanere koker av sinne over Trumps seneste handling mot Iran
Tucker Carlson anklager Donald Trump for å bryte sine valgløfter
Trump truer med å bombe iranske kulturskatter
USA sender tusentalls soldater til Midtøsten
Rand Paul kaller krigshisseren Mike Pompeo hjernedød
Tulsi Gabbard kritiserer krigshandlingene mot Iran
Trump trapper ned krigsretorikken – kommer ikke til å angripe Iran
Radio Nordfront diskuterte Iran og martyren Soleimani
Red Ice: Spesialrapport om Trumps krig mot Iran

4
Delta i debatten

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MortenN.SRoy VeyHaraldsson Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Haraldsson
Haraldsson

Never trust JewSA!

Roy Vey
Roy Vey

Trump, den største hore for Israel noensinne! Hisser til krig på bakgrunn av løgn, noe han selv bekrefter i ettertid og arrogant fnyser av. Israel og deres lakei USA er, og har i lang tid vært de største krigshissere. Og deres sionistiske kriger i Midtøsten har lagd ringvirkninger helt til Europa, med bølger av orkestrert masseinnvandring. Alt takket være jødenes krig og interesser.

#NoMoreWarsForIsrael

N.S
N.S

Stopp globalismen!
#NoMoreWarsForIsrael

Morten
Morten

Krig for Israel fører masseinnvandring til Europa! Det bør pro-israelske counter-jihadister lære seg.