Hjem Nyheter Norge Somalier dømt til ni år i fengsel for dobbeltvoldtekt

Somalier dømt til ni år i fengsel for dobbeltvoldtekt

OSLO: En somalisk mann i slutten av 20-årene, dømt til ni års fengsel for å ha brutalt voldtatt to kvinner, fikk nylig sin anke forkastet av en enstemmig Høyesterett.

Gjerningsmannen, en somalisk mann i slutten av 20-årene, ble opprinnelig dømt til seks års fengsel av Oslo tingrett, men anket dommen til Borgarting lagmannsrett hvor straffen ble skjerpet til ni års fengsel. Høyesterett forkastet nylig mannens anke, og stadfestet dommen på ni års fengsel.

Voldtekten fant sted høsten 2010 i en leilighet i Oslo. Ofrene, to somaliske kvinner, hadde kontaktet en bekjent for å få kjøpt det narkotiske stoffet khat. Kontaktpersonen hadde ikke selv stoffet, men skulle sende en mann for å levere det til kvinnenes leilighet.

Mannen, den nå voldtektsdømte somalieren, ankom leiligheten ved 03-tiden, og ble værende der over natten for å innta stoffet sammen med kvinnene. Den påfølgende ettermiddagen hadde mannen blitt nærgående og pratet om sex, hvorpå kvinnene hadde bedt ham gå. Mannen nektet dog å forlate leiligheten og kvinnene la seg til å sove.

Kvinnene våknet senere av at mannen rev en av de i håret og holdt en kniv mot hennes strupe. Med kniven i sin hånd voldtok han så kvinnene, mens han tvang de til å være stille.

Da han etter voldtektene gikk ut for å kjøpe røyk, tok kvinnene kontakt med politiet. Mannen ble kort tid etter pågrepet utenfor leiligheten.

I dommen fra Høyesterett står det blant annet:

De fornærmede ble utsatt for drapstrusler og dypt krenkende behandling. Begge de fornærmede ble tvunget til å medvirke til voldtekt av den andre. De ble også tvunget til å foreta seksuelle handlinger med hverandre.

Kilde:

Ni års fengsel for dobbeltvoldtekt