Hjem Nyheter Norden Somalier drepte svensk mann med 25 knivstikk

Somalier drepte svensk mann med 25 knivstikk

0

FLERKULTUR Forrige sommer ble en 56 år gammel svensk mann som var ute for å kjøpe snus brutalt drept av en somalier.

Natten 30. juni 2018 var den 56 år gamle Peter Wall ute på en kveldstur for å kjøpe snus. Bilder fra et minibankkamera viser hvordan han stoppet for å ta ut penger. Like etter ble han overfalt og drept av somalieren Sadaq Jamal (19891214-3230).

Det virker som det var en ran som gikk feil, men det er umulig å vite sikkert ettersom somalieren nekter å snakke med sine advokater og ingen vitner til hvordan bråket startet finnes. Vitner så dog slutten av det voldsomme overfallet og et vitne beskriver hvordan Jamal etter at offeret en siste gang hadde falt på bakken gikk frem og hugg ham med kniven i halsen.

Ved tiden for drapet var Jamal allerede mistenkt for en grov misshandel, da han i april 2018 hadde fått en annen mann i bakken og deretter sittet over ham og hugget/rispet ham med kniv i ansiktet, men tross dette hadde han likevel blitt sluppet på frifot mens etterforskningen pågikk.

Örebro tingrett dømte Jamal til 17 års fengsel etterfulgt av utvisning på livstid. På grunn av at somalieren besøkte Sverige mistet en svensk mann livet og kostnadene for fengselsstraffen kommer til å koste det svenske folket millioner av kroner.