Hjem Nyheter Norge Somalier gikk berserk med kniv i Sarpsborg – en drept, to andre...

Somalier gikk berserk med kniv i Sarpsborg – en drept, to andre skadet

17

FLERKULTUR En somalier er pågrepet av politiet etter å ha gått berserk med kniv i sentrum av Sarpsborg, natt til onsdag. En kvinne er meldt drept, og to andre skadet.

Politiet har pågrepet somalieren, som er ikledd en hvit støvdress. Foto: skjerdump VG TV.

Natt til onsdag gikk en somalier (31) berserk med kniv på tre ulike steder i sentrum av Sarpsborg. En kvinne i 50-åren skal være drept, mens to andre kvinner er meldt skadet. Ifølge opplysninger politiet har fått inn skal somalieren hatt relasjoner til de to kvinnene som ble skadet, men det er fortsatt uvisst om han også kjente den drepte kvinnen.

Politiet fikk først inn melding klokken 23.30 om en knivstukket kvinne ved bussterminalen på Storbyen kjøpesenter i Sarpsborg. Dette var kvinnen i 50-årene, som satt i en bil og ventet på en slektning da somalieren angrep.

– Få minutter senere mottok vi en ny melding om nok en knivstukket kvinne, denne gangen i St. Nikolas gate. Den siste skadede, som ble funnet på en adresse i Oskars gate, fikk vi melding om cirka 10 minutter etter første melding, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø.

Somalieren ble pågrepet av politiet i en leilighet rundt 3-tiden i natt.

Tidligere tiltalt for grov vold

Somalieren har tidligere fått psykiatrisk behandling, og i 2016 stod han tiltalt for grov vold etter en voldshendelse i Sarpsborg. For dette ble han imidlertid frikjent ettersom retten la til grunn at «uttalelsene fra begge de to involverte var å anse som alvorlige krenkelser i det somaliske miljøet, og at grovheten i ytringene og voldsbruken var tilnærmet lik fra begge parter».

Ifølge tiltalen skal somalieren i 2016 ha slått en mann flere ganger i hodet med en jernstang eller lignende, utenfor moskeen i Sarpsborg.

Somalieren hevdet dengang at den fornærmede overvåket hans bolig, og at han slo mannen fordi han ble sint etter å ha blitt kalt «Hei, din homo».

Ifølge forklaring i retten skal somalieren ha ropt ukvemsord, hvorpå fornærmede skal ha slått somalieren i haken. Somalieren skal deretter ha slått den fornærmede med en plankebit, eller jernstang.

Det ble av aktor dengang lagt ned påstand om at mannen skulle bli dømt til behandling hos distriktspsykiatrisk senter (DPS) og kommunen.

Les også:
Offisiell WHO-rapport: Én av tre somaliere lider av mentalsykdom
40 prosent av somalierne mottar sosialhjelp

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
17 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Jan-Christopher
2 år siden

Oj en neger, det hadde jeg aldri trodd…

Steinar
Steinar
2 år siden

Lurer på hvor høy bot han får for dette. En måned sosialstønad?

Hanne
Hanne
Svar til  Steinar
2 år siden

Toppen 3 mnd så er han nok en fri mann og har fått norsk statsborgerskap og får full trygd livet ut. Dakar drapsmannen. Som får litt straff. Snart kommer det noen som skriker rasisme.

Steinar
Steinar
2 år siden

«……var å anse som alvorlige krenkelser i det somaliske miljøet, og at grovheten i ytringene og voldsbruken var tilnærmet lik fra begge parter»

Vil påstå at det å bli kalt for «Hei, din homo», og en masse nedlatende klikkelyder på somalisk ikke kan kalles tilnærmet lik. Og jeg vil jo påstå at et slag på haken, og det å slå en mann flere ganger i hodet med en jernstang eller lignende, ikke kan kalles tilnærmet lik. Så, kanskje litt strafferabatt fordi han var somalier?

Tom
Tom
2 år siden

Stakkars lille Tyrone er sikkert bare inne i en dårlig fase i livet og trenger mer forståelse og støtte fra samfunnet

Steinar
Steinar
Svar til  Tom
2 år siden

Ja, er sikkert hvite privilegerte menn som har skylden.

Robert
Robert
2 år siden

Vi kan ikke lenger opprettholde åpne grenser til land der vi vet en stor del av befolkningen utgjør en potensiell fare for befolkningen. Hvor mange flere psykotiske ikke-hvite innvandrere og påståtte asylsøkere må vi lese om, før vi oppretter umiddelbar internering ved ankomst? Dette er tikkende bomber. Hele asylinstituttet må revurderes. Dette er rene, skjære vanvidd.

Torkil
Torkil
2 år siden

Ut med pakket!

H.L
H.L
2 år siden

Godt det venter 21 år forvaring, og overskriften terror i systemmedia.

Roar
Roar
Svar til  H.L
2 år siden

Nah, han var ikke hvit 🙂

Richard
2 år siden

Desverre så vil vi se mer av dette og samtidig fortsette å bevitne produktet av et dysfunksjonelt rettssystem som uansett pris gjør det dem kan for at slik rasefremmed terror som begås i økende grad blir behandlet på mildeste måte i psykiatrien og dermed ikke stemplet for hva det er. Jeg lurer på hvordan dette stiller seg i hodet til politifolk som på lik linje som sine kollegaer i Sverige gang på gang finner dem verste av dem verste tilbake på gata i løpet av kort tid uansett hvor sterke bevis dem leverer fra seg til juristene i form av… Les mer »

Hanne
Hanne
2 år siden

Et ord. DEPORTERING. Eneste som hjelper.

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Så utrolig unødvendig. Hadde vi hatt makten så hadde denne somalieren aldri befunnet seg i Norden.

Eg håper kreket får 21 år og deretter blir utvist av landet.

Heimdal
Svar til  Kim Larsen
2 år siden

Han skal deporteres å sone sin straff i Somalisk fengsel, hans statsborgerskap slettes for alltid og bannlyst innpass til nasjonen vår på livstid. Legger merke til at ingen somaliske foreninger eller individer av hans folk går ut og tar avstand fra sin landsmanns gjerninger på vårt folk…

Håkon
Håkon
Svar til  Kim Larsen
2 år siden

Han bør air-droppes ut av en Hercules over Somalia, uten fallskjerm.

Heimdal
2 år siden

Alle de norskfientlige anti-hvite politikere, folkeutbytte-interesser, globalistmafias og hele spekteret av alt fra Soros antifadisipler som drømmer om «klassekamp og væpnet terrorrevolusjon» til liberale naive som følger pk-media som papegøyer og hva som er trend, så står de ALLE ansvarlige for hva den påtvingte massive innvandringen har ført med seg. For hvert eneste bidige drap, overfall, voldtekt, ran, narkosalg og overgrep på vårt folk i regi av flerkultur, er blod på deres hender – fordi det er DE som vil ha denne forbannete «bærekraftige utviklingen» og det er de som kjemper med stor iver etter å bytte ut vårt folk… Les mer »

trackback
1 år siden

[…] Somalier gikk berserk med kniv i Sarpsborg – en drept, to andre skadet. […]