Hjem Nyheter Norge Somalier gikk berserk med kniv i Sarpsborg – en drept, to andre...

Somalier gikk berserk med kniv i Sarpsborg – en drept, to andre skadet

FLERKULTUR En somalier er pågrepet av politiet etter å ha gått berserk med kniv i sentrum av Sarpsborg, natt til onsdag. En kvinne er meldt drept, og to andre skadet.

Politiet har pågrepet somalieren, som er ikledd en hvit støvdress. Foto: skjerdump VG TV.

Natt til onsdag gikk en somalier (31) berserk med kniv på tre ulike steder i sentrum av Sarpsborg. En kvinne i 50-åren skal være drept, mens to andre kvinner er meldt skadet. Ifølge opplysninger politiet har fått inn skal somalieren hatt relasjoner til de to kvinnene som ble skadet, men det er fortsatt uvisst om han også kjente den drepte kvinnen.

Politiet fikk først inn melding klokken 23.30 om en knivstukket kvinne ved bussterminalen på Storbyen kjøpesenter i Sarpsborg. Dette var kvinnen i 50-årene, som satt i en bil og ventet på en slektning da somalieren angrep.

– Få minutter senere mottok vi en ny melding om nok en knivstukket kvinne, denne gangen i St. Nikolas gate. Den siste skadede, som ble funnet på en adresse i Oskars gate, fikk vi melding om cirka 10 minutter etter første melding, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø.

Somalieren ble pågrepet av politiet i en leilighet rundt 3-tiden i natt.

Tidligere tiltalt for grov vold

Somalieren har tidligere fått psykiatrisk behandling, og i 2016 stod han tiltalt for grov vold etter en voldshendelse i Sarpsborg. For dette ble han imidlertid frikjent ettersom retten la til grunn at «uttalelsene fra begge de to involverte var å anse som alvorlige krenkelser i det somaliske miljøet, og at grovheten i ytringene og voldsbruken var tilnærmet lik fra begge parter».

Ifølge tiltalen skal somalieren i 2016 ha slått en mann flere ganger i hodet med en jernstang eller lignende, utenfor moskeen i Sarpsborg.

Somalieren hevdet dengang at den fornærmede overvåket hans bolig, og at han slo mannen fordi han ble sint etter å ha blitt kalt «Hei, din homo».

Ifølge forklaring i retten skal somalieren ha ropt ukvemsord, hvorpå fornærmede skal ha slått somalieren i haken. Somalieren skal deretter ha slått den fornærmede med en plankebit, eller jernstang.

Det ble av aktor dengang lagt ned påstand om at mannen skulle bli dømt til behandling hos distriktspsykiatrisk senter (DPS) og kommunen.

Les også:
Offisiell WHO-rapport: Én av tre somaliere lider av mentalsykdom
40 prosent av somalierne mottar sosialhjelp