Hjem Nyheter “Nordmann” siktet for knivdrap i London

“Nordmann” siktet for knivdrap i London

LONDON En 19-årig somalisk mann med norsk statsborgerskap er siktet for knivangrep hvor en kvinne i 60-årene skal ha mistet livet. I tillegg skal fem mennesker være såret i angrepet, som fant sted onsdag kveld denne uken. Kvinnen skal ha amerikansk statsborgerskap.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Angrepet skjedde ved Russell Square i nærheten av British Museum i bydelen Bloomsbury i sentrale London. Politiet rykket ut etter at vitner hadde varslet om en mann som gikk løs på mennesker med kniv. En amerikansk kvinne i 60-årene ble drept, og ytterligere fem andre ble skadet.

Londons assisterende politimester, Mark Rowley, uttaler at det finnes tidlige indikasjoner på at mannens mentale tilstand skal ha vært en «medvirkende faktor» i angrepet. Rowley uttaler videre at politiet har «et åpent sinn» hva gjelder mannens motiv.

Britisk politi påpekte torsdag ettermiddag at det ikke foreligger bevis for at mannen skal være radikalisert eller motivert av terrorhandlinger. Pressesjef i Kripos, Ida Dahl Nilssen, bekrefter at mannen er norsk statsborger, men skal ha blitt registrert som utvandret i 2002. Mannen skal ha somalisk bakgrunn.

Kilde:
Norsk statsborger siktet for knivangrep i London