Hjem Nyheter Somalier mistenkt for politikerdrap

Somalier mistenkt for politikerdrap

1

STORBRITANNIA En 25 år gammel somalier står mistenkt for å ha drept det britiske parlamentsmedlemmet David Amess.

Fredag ​​ble det britiske konservative parlamentsmedlemet Sir David Amess knivstukket til døde da han skulle møte velgere i Southend-on-Sea der han representerte en av valgkretsene.

Nå er Ali Harbi Ali, en 25 år gammel somalier hvis familie immigrerte på 1990-tallet, blitt identifisert som den mistenkte drapsmannen. Han antas å ha handlet på egen hånd, men ugjerningen omtales som et terrorangrep og det undersøkes nå om drapet kan ha vært religiøst motivert.

Somalieren sitter for tiden varetektsfengslet mistenkt for drap, og ifølge en avgjørelse fra Westminster Magistrates Court blir han sittende varetektsfengslet frem til neste fredag.

Som en del av etterforskningen har politiet slått til mot tre adresser i London, der husransakelse har blitt utført.

Da Storbritannia har et valgsystem der parlamentsmedlemmer velges i enmannskretser, er David Amess mandat nå ledig. I det kommende gjenvalget stiller Labour og Liberaldemokratene ikke til valg, ifølge en avtale som ble inngått etter at Labour-parlamentsmedlem Jo Cox ble drept for noen år siden.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Haraldsson
Haraldsson
11 måneder siden

Når det er en somalier som har utført et angrep, da manes det til kjærlighet og «antirasistisk» kumbaya. Men er det en hvit som får nok av folkeutbytte da manes det til kamp og forbud mot «høyreekstreme».