Hjem Nyheter Norge Somaliere med best livskvalitet av innvandrergruppene i Norge

Somaliere med best livskvalitet av innvandrergruppene i Norge

2

INNVANDRING De mest fornøyde innvandrerne i Norge, av tolv utvalgte nasjoner, viser seg å være somaliere. Dette er konklusjonen av en undersøkelse gjennomført av SSB. Det som ble målt er den subjektive oppfattelsen av livskvalitet og nivået av denne.

Foto: Bård Løken

Overraskende for de fleste kom altså somaliere ut som den innvandrergruppen med oppgitt best livskvalitet i Norge. På en skala fra en til ti oppgir somaliere i gjennomsnitt en livskvalitet på 8,8. Dette overrasker forskeren av flere grunner: somaliere er gruppen som er dårligst integrert, de har generelt lav utdanning, dårlig økonomi, lav arbeidsdeltakelse (blant kvinner den laveste i befolkningen), og de lever segregert med få kontaktpunkter med det norske samfunnet. Forskerne selv, paradoksalt vil man sikkert si og noe motvillig må man gå ut ifra, peker imidlertid på at dette nettopp er noen av suksesspunktene: lav utdanning og sterk tilhørighet til hjemlandet (les: tilsvarende lav tilhørighet til Norge).

– Det er tvert imot slik at de som har lavest utdanning er mest tilfredse, sier forsker Anders Barstad i SSB.

Selv om bildet er sammensatt kan man likevel fremholde at oppskriften for bra livskvalitet synes å være: hold deg til dine egne, oppretthold din opprinnelige identitet og kultur og selvsegregering.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

I forhold til «the hellhole» de kom fra i Somalia må vel Norge fremstå som et paradis. Ellers er somaliere de som ligger samfunnet mest til byrde sosialt og økonomisk, og som yter lite eller ingen ting tilbake. De bør derfor oppmuntres til å dra tilbake, bl.a. med å ta fra dem «gibs» som de som parasitter nyter godt av.

Thule
Thule
3 år siden

De lever godt i enklavene sine. Jeg mener å huske statistikken viser at rundt 90% av dem lever på trygd. Tenk hva en familie på 8+(som ikke er uvanlig) koster når mødre får tilskudd for hvert barn som fødes. Kvinner blir lykkelige av å få oppdra barn uten stress i hverdagen. Å ha sin utvidede familie(rasen) rundt seg sørger jo for en form for trygghet våre kvinner ikke får ha. Om våre kvinner skulle spørre hvorfor ikke de får ha denne tryggheten blir de kjeftet huden full, først og fremst av forrædere blandt sine egne.