Hjem Nyheter Norden Somalisk politiker i Finland avslørt som hatbløffer

Somalisk politiker i Finland avslørt som hatbløffer

6

FINLAND Sosialdemokraten Abdirahim «Husu» Hussein i Helsinki innrømmer at han har funnet på et hatangrep mot seg. Men det «var sant likevel», for finlendere er rasister, hevder han.

Sosialdemokraten Abdirahim «Husu» Hussein, til venstre. Foto: Twitter.

Somalieren Abdirahim «Husu» Hussein, som er leder av det sosialdemokratiske partiet i Helsinki kommunestyre, er også sjåfør for drosjeselskapet Taksi Helsinki.

Hussein har innrømmet at han fant på et «hatangrep» som gikk ut på at han påsto at en rasistisk drosjepassasjer hadde utsatt ham for hatske verbale angrep. Passasjerens rasisme gjorde at Hussein kastet ham ut, en påstand han senere endret til å «ha sluppet ham av på en bussholdeplass».

Grunnen til løgnen var at han følte seg «sint».

Taksi Helsinki så alvorlig på den påståtte rasistiske hendelsen og undersøkte derfor saken. Etter å ha undersøkt drosjens posisjonsdata fra ruten viste det seg at påstanden ikke kunne stemme. Da trakk Hussein den tilbake.

Bløffen opprørte lederen for Helsink kommunestyre, Eveliina Heinäluoma, som på Twitter fordømte Husseins handling.

Jeg er ekstremt skuffet på handlingene vårt kommunestyremedlem Husu har gjort. En person med et tillitsverv bør handle med den grad av verdighet som kreves av oppdraget. Vi kommer til å diskutere saken på vårt neste kommunestyremøte.

I et intervju med avisen Helsingin Sanomat forsvarte Hussein bløffen ved å si at selv om denne hendelsen av en løgn, var den representativ for rasismen som finnes i samfunnet.

– Det viktige poenget diskuteres ikke: At drosjesjåfører med fremmed bakgrunn stadig utsettes for rasistiske trakasserier. Jeg skrev en tweet på søndag fordi jeg var sint, sa Hussein til avisen.

Hussein har etter å ha blitt avslørt skrevet en unnskyldning.

Jeg ber om forlatelse for mine handlinger og for at jeg løy. Som politiker er det min plikt å være ærlig. Jeg er avhengig av mine velgeres tillit og jeg har nå brutt mot den tilliten. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å gjenvinne tilliten til mine handlinger.

Rasist og flerfoldige ganger dømt kriminell

Tidligere i år fikk Hussein kritikk etter å ha skrevet et rasistisk innlegg på Twitter hvor det sto at «alle medlemmer av Sannfinlenderne og deres velgere er rasister. Ja. Så var det sagt. Trenger dere bevis? Se på deres historie og hvordan de har blitt valgt til det nest største partiet i Finland».

I forrige uke ble det avslørt at Hussein hadde unnlatt å fortelle sitt eget parti om at han flere ganger har blitt dømt for bedrageri. På 2000-tallet ble han tre ganger dømt til bøter for å ha utnyttet sin posisjon for å berike seg selv på skattebetalernes bekostning med summer tilsvarende omtrent 100 000 kroner.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Steinar
Steinar
2 år siden

Ikke overraskende. Rasefremmede vet å utnytte rasismekortet for alt det er verdt og grine til seg oppmerksomhet og goder.

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Må sensurere meg selv her.

Om vedkommende synes det er så fælt i Finland så får han dra hjem igjen til Somalia.

N.S
N.S
2 år siden

Løgnaktig som en politiker

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

«It was true – in my mind», som holocaustdiktere pleier å si. Her altså en somalisk/»finsk» politiker som også er taxisjåfør, som ganske mange av hans rasefrender er i Norge også. Somaliere – og andre afrikanere – kan ALDRI bli norske, svenske eller finske. De oppholder seg i våre land og nyter godt av våre sosiale ordninger, men er de takknemlige for å ha forlatt sine shitholes? Men kanskje får vi være overbærende; den somaliske IQ er rundt 70, som i gamle dager betydde evneveik/på overgangen til åndssvak.

Steinar
Steinar
2 år siden

Jævla frekk. Kommer hit til Europa og blir tatt inn i varmen av naive europeere, og den takk han gir er å dra frem rasismekortet, bløffe, og bedrive svindel.

Hanne
Hanne
2 år siden

Dette overrasker meg ikke. Det er slikt de styrer på. Godt frihetskamp får avslørt slike svin.