Hjem Nyheter Norge Somalisk statsborger terrorsiktet i Norge

Somalisk statsborger terrorsiktet i Norge

3

MASSEINNVANDRING En kvinnelig somalisk statsborger som kom til Norge som «flyktning» i 2013 har nå blitt tiltalt for deltagelse i, og for å ha gitt økonomisk støtte til, terrororganisasjonen Den islamske stat (IS).

Kvinnelige terrorister.
Illustrasjonsbilde.

Det var den 5. desember 2017 den somaliske statsborgeren ble pågrepet av PST på Gardermoen, for forsøk på å slutte seg til IS. Hun har sittet i varetekt siden. Nå er hun tiltalt, for deltagelse i, og for å ha gitt økonomisk støtte til, terrororganisasjonen. Ifølge kvinnens forsvarer, Steingrim Wolland, stiller hun seg avvisende til tiltalen.

– Hun stiller seg helt avvisende til tiltalen. Hun sier at hun ikke har vært på vei til ISIL-land eller overført penger til ISIL-medlemmer. Det var nytt ved tiltalen at hun angivelig skal ha overført noen småpenger til ISIL-sympatisører eller medlemmer, sa Wolland til NRK.

Ifølge tiltalen har hun blant annet overført penger til personer tilknyttet IS; forsøkt å reise til IS i Syria; fått innreisetillatelse til IS gjennom en giftesyk terrorist i Syria; laget og spredt IS-propaganda blant annet ved korrekturlesing av en tekst. Aktivitetene skal ha foregått fra Norge.

Saken som har en strafferamme på opp til 12 års fengsel skal opp for retten den 12. januar. Det er første gang en kvinne er terrorsiktet i Norge.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

De kjenner det i blodet; trangen til å være sammen med sine egne, i kamp og krig mot «de vantro», og da gjelder det bare en lov; slutt deg til kampen, slåss med dine egne, dø om så det gjelder. Det er samme lov for IS-krigere som for oss; vil vi ikke slåss for det vi er og tror på kommer vi til å dø, enten raskt i en trefning eller langsomt, fordi vi aksepterer at rasefremmede kommer inn og overtar landet, sakte men sikkert. Muslimene har den fordel i at deres krigere kommer til paradiset når de dør, mens… Les mer »

Robert
Robert
2 år siden

Dette er bare toppen av isfjellet.

Reodor aka Anonymsurfer
Reodor aka Anonymsurfer
Svar til  Robert
2 år siden

Det meste av isfjellet utgjøres av Høyre-ekstremisten Erna Solberg som har støttet islamistene nede i Syria med milliarder av norske skattekroner i en årrekke.

Disse småsakene som PST brygger sammen er kun spill for galleriet for å få naive nordmenn til å tro at staten ikke er allierte med islamistene.