Hjem Nyheter Norge Somaliske familier tiltalt for grovt misbruk av sine og andres barn

Somaliske familier tiltalt for grovt misbruk av sine og andres barn

For ett år siden ble 11 somaliske barn hentet med tvang av barnevernet. Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot fem somaliske personer for bruk av vold og trusler mot sine egne og andres barn. En kvinne på 47 år har delvis erkjent straffeskyld (på seks av syv tiltalepunkter), mens de øvrige tiltalte nekter straffeskyld.

Illustrasjon
Illustrasjon

Kvinnen på 47, bosatt i Gjøvik, skal ha misbrukt sine syv barn i rundt 20 år – fra 1991 til 2011. Da forholdet ble avdekket var det yngste barnet fire år. Kvinnen skal blant annet ha helt brennbar væske over seg og truet med å tenne på om ikke barna gjorde som hun sa. Hun skal også ha truet med å drepe barna, skjære de i småbiter og kaste de i søpla osv.

Saken involverer tre familier med somalisk bakgrunn. Foreldrene tiltales for blant annet å ha: slått barna med ledninger og en kost, tatt kvelertak på de, holdt hodet under vann, dratt de etter håret, slått de med kjøkkenredskaper, belter, sko osv.

Saken er berammet over tre uker, men det er allerede antatt at den kommer til å vare betraktelig lenger, da hele 55 vitner er stevnet.

Kilde:
Kvinne (47) erkjenner delvis straffskyld