Hjem Nyheter Norge Somaliske “flyktninger” sender ungene til hjemlandet for å gå på skole

Somaliske “flyktninger” sender ungene til hjemlandet for å gå på skole

MASSEINNVANDRING Somaliske ungdommer er misfornøyd med at deres foreldre sender de tilbake til hjemlandet for å gå på skole. Et mareritt, det er som å være i et fengsel, uttaler en jente som klarte å rømme til NRK.

Somaliske såkalte flyktninger som er bosatt i Norge, sender barna sine tilbake til hjemlandet for å gå på skole. NRK har pratet med noen av elevene, blant annet en jente, som er alt annet enn fornøyd med sitt studieopphold i Somalia.

– De sier til foreldrene dine at du skal lære matte, engelsk, somalisk, men det er bare tull. Du er i et fengsel. Det eneste vi hadde var 40 minutter med koranundervisning om dagen, forteller jenta.

Jenta, som for øvrig klarte å rømme fra skolen i desember ifjor, beskriver oppholdet som et mareritt og forklarer at hun i flere måneder ble lenket fast med fotlenke. Fysisk avstraffelse skal også være vanlig.

Rektor ved koranskolen, Abdilisak Ali Mohamed, forteller til NRK at det å lenke fast elever er noe de gjør når elevene ikke «hører etter». Fysisk avstraffelse nekter han dog for.

Norske medier har tidligere rapportert hvordan arabiske og nord-afrikanske såkalte flyktninger sender sine barn tilbake til hjemlandet for å på skole. Dette fordi de frykter at barna skal bli «for norske».

I intervjuet med NRK forteller jenta at hun er konflikt med sine foreldre om det liv hun lever i Norge.

– Jeg drakk alkohol, jeg snuste, jeg festet. Jeg levde som de andre norske venninne mine.

Kilde:
Sperret inne og lenket fast på koranskole i Somalia