Hjem Nyheter Sør-Korea faser ut konsum av hundekjøtt

Sør-Korea faser ut konsum av hundekjøtt

ASIA I Sør-Korea har regjeringen, sammen med dyrerettighetsorganisasjoner, innført en lovgivning som på sikt vil føre til et totalforbud mot avl av hundekjøtt til menneskelig konsum. Lovverket kommer på et tidspunkt hvor etterspørsel etter hundekjøtt synker jevnt og nesten 60 prosent går inn for et totalforbud.

Hunder på marked i Sør-Korea. Foto: Dogs In Cage, CC BY-NC 2.0 Deed, via Flickr.

Spising av hundekjøtt har en lang historie i Sør-Korea og andre deler av Asia. Nå har den sørkoreanske regjeringen kunngjort at de har til hensikt å fremme et forslag som på sikt vil bety et totalforbud mot hundekjøttindustrien. Hvert år avles opp rundt en million hunder for menneskelig konsum, i landet som regnes som et av de mest utviklede i hele verden.

Det var på et møte i hovedstaden Seoul 17. november at planene offisielt ble offentliggjort på et møte mellom Landbruksdepartementet, det regjerende Folkets Maktparti og representanter fra Humane Society International.

– Det koreanske samfunnet har nådd et vendepunkt der de fleste nå avstår fra å spise hunder og ønsker å se denne lidelsen overført til historiebøkene, sier JungAh Chae, administrerende direktør i Humane Society Korea.

Utfasningsperiode

Tanken er at lovverket skal gjennomføres i en treårig avviklingsperiode fra årsskiftet – noe som betyr at et totalforbud vil tre i kraft i 2027. Ifølge lovforslaget skal det utbetales erstatning, til blant annet hundeoppdrettere, slakterier og restauranteiere.

Humanetisk forening mener de innser at en kort utfasingsperiode er nødvendig for å gjøre det lettere for oppdrettere å flytte til andre næringer. Regjeringen oppfordres imidlertid til å samarbeide med dyrerettighetsorganisasjoner i løpet av den tiden for å redde så mange hunder som mulig.

– Etter å ha besøkt hundefarmer, vet vi veldig godt lidelsen disse desperate dyrene gjennomgår for en industri som nå heldigvis snart tilhører historien, sier Kitty Block, administrerende direktør i Humane Society International.

I Sør-Korea er det over seks millioner kjæledyrshunder, noe som sies å være en årsak til at etterspørselen etter hundekjøtt har gått drastisk ned. De siste undersøkelsene viser at 86 prosent av sørkoreanerne ikke spiser hundekjøtt og at 57 prosent er for et totalforbud mot næringen.