Hjem Nyheter Sosial distansering mislykkes i Afrika: afrikanere nekter å holde seg hjemme og...

Sosial distansering mislykkes i Afrika: afrikanere nekter å holde seg hjemme og klarer ikke å holde en meters avstand

6

KORONAKRISEN I Sør-Afrika har myndighetene problemer med å få afrikanere til å overholde de nye portforbudene og retningslinjer for sosial distansering.

Koronapandemien har kommet til Sør-Afrika, og etter at mer enn 1 000 tilfeller av smitte er bekreftet, bestemte myndighetene seg for å stenge ned samfunnet i minst 21 dager. Nedstengningen som startet forrige uke innebærer at alle som ikke jobber i samfunnsbærende yrker må holde seg hjemme og får bare lov til å vise seg utendørs ved kjøp av mat, eller når de må oppsøke lege.

Et innslag fra Sky News viser imidlertid mange afrikanere, i ulike deler av landet, som helt ignorerer den nye beslutningen. I innslaget ser man hvordan en ensom og overvektig svart politimann, desperat og uten hell, prøver å få afrikanere til å holde seg en meter unna hverandre i matkøen.

– Ikke lett i det hele tatt. Ikke lett i det hele tatt. Ikke lett i det hele tatt, mumler politimannen for seg selv, i det som ser ut til å være et forsøk på å til dels roe seg selv ned, samt be om unnskyldning for å ha mislyktes.

En kvinne i matkøen konstaterer at hvis hun er smittet, så vil hun også smitte menneskene rundt seg, og at en nedstengning derfor ikke vil fungere.

Innslaget, som er filmet i Alexandra, en bydel i Johannesburg, viser også hvordan kamerateamet vandrer rundt i boligområder hvor man kan se horder av afrikanere stå og henge og sosialiseres uten å bry seg om portforbudet. Etter hvert dukker militæret opp og beordrer alle til å gå inn, men militæret er for få og ingen hører på dem, og det eneste som ser ut til å skje er at en frustrert soldat sparker en mann, for deretter gi ham en ørefik.

Å bryte portforbudet skal kunne lede til seks måneders fengsel, men en av personene som Sky News snakker med forklarer at folk ikke vil holde seg inne ettersom det kanskje bor rundt seks personer i et metallskjul og at det da ikke er morsomt å sitte inne.

The Guardian rapporterer imidlertid om at politiet andre steder har gjort flere arrestasjoner og skutt med gummikuler mot folkemengdene.

På grunn av den høye fødselsraten i Sør-Afrika har landet en relativt ung befolkning, men allikevel frykter myndighetene koronaviruset ettersom landet har mange innbyggere med HIV, eller som er underernærte og derfor tilhører risikogruppen. Helsevesenet i Sør-Afrika har også store utfordringer, selv om landet målt etter afrikanske dimensjoner anses som bedre utstyrt enn de fleste andre land på kontinentet.

Les også:
Koronaviruset

6
Delta i debatten

avatar
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KatrineKim LarsenRoy VeyRonnyProverbs 26:11 Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11

Vi får håpe på en kraftig desimering av afrikanere, når coronachan slår til for alvor. Den afrikanske fødselsraten er urovekkende høy, og epidemier og sykdommer av ulikt slag er naturens måte å regulere befolkningen på, analogt med lemenår i Norge, som fører til betydelig lavere populasjon neste år. Det er moderne vestlig medisin som har ført til en eksplosiv befolkningsvekst i Afrika, der vi skulle ha latt naturen gå sin gang.

Ronny
Ronny

Jeg kunne se på forsidebildet hvem som har skrevet denne artikkelen 😀

Roy Vey
Roy Vey

Haha

Roy Vey
Roy Vey

Hail Korona, sier politimannen.

Kim Larsen
Kim Larsen

Hehe ja det er lite appellerende og skulle sitte innendørs i et lite skur med seks andre personer…blir fascinerende og se hvordan dette utvikler seg.

Katrine
Katrine

Bedre utstyrt enn andre land i Afrika sier ikke så mye egentlig.