Hjem Nyheter Spania skal føre protokoll over alle som nekter å ta koronavaksinen

Spania skal føre protokoll over alle som nekter å ta koronavaksinen

OVERVÅKNING Spania skal opprette et register over alle innbyggere som nekter å ta vaksinen mot koronaviruset. Registeret skal deretter deles med andre EU-land, forklarer landets helseminister.

Illustrasjonsbilde. Foto: CC public domain.

Spanias helseminister Salvador Illa forteller at landet kommer til å opprette et register over alle innbyggere som nekter å ta koronavaksinen. Registeret vil deretter bli delt med andre EU-land. Det vil dog ikke være tilgjengelig for allmennheten, forsikrer Illa.

Akkurat som Norge holder Spania nå på å vaksinere store deler av befolkningen. Spania har i høst blitt hardt rammet av koronaviruset og påfølgende restriksjoner. Helseministeren mener at den eneste måten å gå tilbake til en normaltilstand er «å vaksinere nøyaktig alle – jo flere desto bedre».

Vaksinasjonen kommer ikke til å være obligatorisk i Spania, men om man nekter å ta vaksinen kommer man altså til å havne i et register.

«Folk som tilbys en behandling som de av en grunn nekter å ta imot, vil noteres i registeret. Slik at det ikke blir noen feil i systemet. Slik at vi ikke går glipp av å gi personer muligheten til å vaksinere seg», forklarer Illa under et intervju med den spanske TV-kanalen LaSexta.

Ifølge den siste opinionsundersøkelsen har antallet spanjoler som ikke vil ta vaksinen rast fra 47 prosent i november til 28 prosent i desember.

Spania har akkurat nå et riksdekkende portforbud som gjelder mellom klokken 23:00 til 06:00. Portforbudet kommer til å gjelde frem til begynnelsen av mai. Unntak kan bare gjøres for å jobbe, kjøpe medisin eller ta hånd om sine barn.