Hjem Nyheter Norden Sparbanken Syd i Sverige føler seg «truet» etter reaksjoner på nedstengning av...

Sparbanken Syd i Sverige føler seg «truet» etter reaksjoner på nedstengning av privat bankkonto

0

BANKMAFIAEN Sparbanken Syd i Sverige har nå gått ut i media og beklaget seg over at folk har reagert på bankens nedstengning av Freddy Nermans egen private bankkonto, samt Swish.

Ytterst ansvarlig for Sparbanken Syd er styreleder Hans Boberg som selv står skrevet som bosatt i en 7-millioners villa på Hobyvägen 77 i Borrby. De som vil stille spørsmål ved bankens oppførsel når ham på: +46 709-92 77 12.

For en uke siden besluttet sikkerhetsavdelingen i Sparbanken Syd å stenge Freddy Nermans Swish-konto i banken. Samtidig avsluttet banken privatkontoen til Nerman, som han har hatt over lengre tid og anvendt for å betale sine regninger. Alle eiendeler på kontoen ble fryst uten varsel eller forklaring.

En uke tidligere ble Freddy Nermans hus, og alle hans eiendeler, brent ned. Politiet etterforsker hendelsen som mordbrann, og alt tyder på at det var en politisk motivert handling. For å hjelpe Nerman på bena igjen ble det startet en innsamling der folk kunne donere penger via hans Swish-konto.

Sparbanken Syds reaksjon på denne hjelpevirksomheten til en nødstilt privatperson var å konfiskere hans økonomiske eiendeler og stenge muligheten for andre mennesker til å hjelpe ham.

Som en reaksjon på dette skrev Nordfront i en artikkel sist torsdag:

At svenske banker er for meningsundertrykkelse er kjent fra før, men at en bank på denne måten stiller seg bak en mordbrann og forsøker å hjelpe til med å ruinere en enkelt privatpersons liv er en unik bunnnotering selv for Sveriges banker.

Bankens absurde handling har ført til at mange mennesker, både i Sverige og i utlandet, har uttrykt forferdelse og kommet med kritikk overfor banken. Som følge av denne kritikken har altså banken nå gått ut i media og omtalt det hele som “trusler”.

I en artikkel i Ystads Allehanda går Emma Lefdal, kommunikasjonssjef ved Sparbanken Syd, ut og mener at Nordfronts publisering av den offentlige opplysningen om at Hans Boberg er styreleder, og dermed ytterst ansvarlig for bankens handlinger, skulle utgjøre en trussel mot bankens ansatte.

Da Nordfronts reporter ringte Boberg forrige fredag og ba ham om å forklare bankens agerende mot Nerman, svarte han kort at han ikke ville gi noen kommentarer, og at “det er bankens administrerende direktør som er ansvarlig for slike spørsmål”.

Da reporteren så påpekte at Boberg, i egenskap av å være styreleder, har det overordnede ansvaret for bankens politikk, svarte Boberg bare:

– Nå har jeg ikke tid til å prate med deg mer. Adjø!

Freddy Nerman fikk sitt hus og eiendeler brent opp i det som ser ut til å være et forsøk på politisk motivert mordbrann, og deretter sin private bankkonto nedstengt etter at solidariske mennesker ønsket å hjelpe ham ved å donere penger.

De som vil hjelpe Freddy Nerman kan for øyeblikket sende kontanter til:

Nordfront
Box 52
77222 Grängesberg
Obs: Legg ved en lapp merket “Nerman”.

Hør Freddy Nerman forklare situasjonen i seneste avsnitt av Radio Nordfront:

Listen to “RN DIREKT#153: Nermans kamp mot bankerna, judarnas offensiv och talibanernas seger SWISH: 0700749652” on Spreaker.
Les også:
Banken stiller seg bak mordbrann – stenger Nermans Swish og bankkonto
Viktig innsamling til en kamerat