Hjem Nasjonal kamp Sperret av boligen til kommunistmillionær

Sperret av boligen til kommunistmillionær

AKTIVISME: Motstandsbevegelsens sperrebåndsaksjoner fortsetter. I Sverige har aktivister nylig sperret av en videregående skole, en politistasjon og boligen til en kommunistisk millionær. Samtlige aksjoner har fått stor medieomtale.

framside3-e1424904869396-640x346

Natt til onsdag gikk aktivister fra svenske Näste 2 til aksjon og sperret av flere bygninger i Varberg, en by utenfor Göteborg. I tillegg til en politistasjon og en videregående skole, ble boligen til en beryktet kommunist sperret av.

Kommunisten, Lars Diding, er i tillegg til å være kommunist også millionær (!), noe som mildt sagt kan anses være paradoksalt. Diding er en av de som har tatt initiativ til og finansierer den såkalte Leninprisen som deles ut hvert år til en svensk forfatter.

Diding er en kjent profil i Varberg, og har blant annet bygd en 300 kvadratmeter stor kopi av Leninbadet i St. Petersburg.

– Jeg så originalen i 1984 og det var så jævla vakkert. Så det var klart jeg skulle skaffe meg mitt eget. Selv om jeg ikke sympatiserer med alt Lenin gjorde, uttalte Diding til Aftonbladet og kommenterte samtidig det faktum at han er både rik og kommunist.

– Det er klart at det er litt hykleri å være kommunist samtidig som jeg er millionær. Men jeg tror evnen til å fortrenge det som ikke passer ens verdensbilde er uendelig.

Diding tror at anledningen til at hans bolig ble sperret av, er fordi han har hjulpet sigøynere å tigge i Varberg ifjor gjennom å la de bo i en villa han eier.

DSC_0032-460x259

Visse av nattens aksjoner ble politianmeldt, men har allerede blitt henlagt da aksjonene er helt lovlige.

– De er grønne i fargen og inneholder ulike nettadresser til såvel svenske som danske sider. Så svenskene og danskene har trykt båndene sammen. Men det er det eneste som står, og det er jo ikke rasistisk, så derfor har vi ikke noen forbrytelse, uttaler etterforskningssjef Håkan Antonsson.

Motstandsbevegelsens sperrebånd kan kjøpes på Kampboden.

Les også:

Motstandsbevegelsen sperret av avisredaksjon
Motstandsbevegelsen aksjonerte på «holocaust»-dagen

Opprinnelig publisert på Nordfront.se.

Kilde:

Nazister spärrade av skola och hus