Hjem Nasjonal kamp Spesialenheten: Demonstrasjonen var lovlig og politiet handlet korrekt

Spesialenheten: Demonstrasjonen var lovlig og politiet handlet korrekt

NORGE Motstandsbevegelsens demonstrasjon i Kristiansand var lovlig og politiet opptrådte korrekt. Dette er konklusjonen til Spesialenheten som nå offisielt har lagt ned etterforskningen av politiet.

Det var i kjølvannet av Den nordiske motstandsbevegelsens svært vellykkede demonstrasjonen i Kristiansand den 29. juli ifjor at den folkefiendtlige gruppen Nye SOS Rasisme anmeldte politiet for tjenestefeil. Dette fordi de mente demonstrasjonen var «ulovlig» og burde ha vært stanset av politiet.

Spesialenheten meddelte denne uken at de ikke kom til å innlede en etterforskning av politiet, da de anså at de hadde handlet helt korrekt. At demonstrasjonen var lovlig, som Motstandsbevegelsen gjentatte ganger hadde sagt, ble også slått fast.

– Begrunnelsen for at vi ikke starter etterforskning er at en demonstrasjon på offentlig sted som hovedregel ikke er søknadspliktig i Norge, sier juridisk rådgiver i Spesialenheten Camilla Lie.

Mediastorm i kjølvannet av demonstrasjonen

Motstandsbevegelsens demonstrasjonen skulle i utgangspunktet gått av stabelen i Fredrikstad, men ble flyttet til Kristiansand. Dette da politiet, som først hadde godkjent demonstrasjonssøknaden, senere avslo den av frykt for «voldelige motdemonstranter».

LES OGSÅ: – Historie ble skrevet!

Politiet fikk i etterkant av den svært vellykkede demonstrasjonen hard medfart i løgnmedia. Folkefiendtlige og ytringsfrihetshatende journalister, kulturpersonligheter, politikere og grupperinger mente demonstrasjonen var «ulovlig» og at politiet burde ha stanset den.

Sjef over Motstandsbevegelsen i Norge, Haakon Forwald, poengterte i flere artikler at det å demonstrere er en grunnlovsfestet rettighet og at det var ingenting ulovlig ved Motstandsbevegelsens demonstrasjon. Forwalds utsagn fikk også støtte fra flere anerkjente personer som blant annet juristen John Christian Elden og ytringsfrihetsekspert Anine Kierulf – og nå til slutt også Spesialenheten.

Se filmer fra demonstrasjonen:

https://www.youtube.com/watch?v=NiEiKioGHGQ

https://www.youtube.com/watch?v=NphANaol76k