Hjem Nyheter Spiondømte Jonathan Pollard: «Jøder vil alltid ha dobbel lojalitet»

Spiondømte Jonathan Pollard: «Jøder vil alltid ha dobbel lojalitet»

2

JØDESPØRSMÅLET Jødiske Jonathan Pollard ble i 1985 dømt til livstids fengsel i USA for å ha spionert for Israel, men ble sluppet fri i desember i fjor og fløy umiddelbart med sin kone til Israel, hvor han ble tatt imot som en helt på flyplassen av statsminister Benjamin Netanyahu. I et intervju med Israel Hayom Daily legger han ut om sine beveggrunner og hvilke tanker han har rundt lojalitet, som jøde.

Statsminister Benjamin Netanyahu og Jonathan Pollard Foto: GPO

Jødiske Jonathan Pollard jobbet med etterretning, som sivilist, for den amerikanske marinen da man etter hvert ble mistenksom på hans arbeide og hvor det havnet. Pollard skjønte selv at mistanken var vekket og forsøkte å ta seg til den israelske ambassaden i Washington da han ble arrestert. Tjenestemenn på toppen i det amerikanske forsvaret uttalte at spion-virksomheten hadde gjort betydelig skade, og de samme tjenestemennene motsatte seg kraftig mot at Pollard skulle få noen straffereduksjon. Han ble imidlertid sluppet fri etter bare 30 år av sin livstidsdom etter aktivt lobbyarbeid og påvirkning fra jødiske ledere og grupper.

Nå har Pollard gitt sitt første intervju etter løslatelsen, til den jødisk-israelske avisen Israel Hayom, en avis som for øvrig ble grunnlagt av den nå avdøde milliardæren Sheldon Adelson (sistnevnte stilte også sitt privatfly til disposisjon for Pollard og hans kone da de reiste tilbake til sitt hjemland.) I intervjuet utlegger Pollard blant annet om jødenes lojalitet, eller snarere mangel på sådan:

– Når alt kommer til alt, gjeldende anklager om dobbel lojalitet så er svaret at beklager, men vi er jøder, og som jøder så kommer vi alltid til å ha dobbel lojalitet.

På spørsmål om han hadde noen råd til jøder i USA svarer Pollard:

– Hvis jeg skal gi noen råd til jøder i USA så må det være at hvis du jobber i det amerikanske sikkerhetsapparatet så skal du spionere for Israel. Å ikke gjøre noe er uakseptabelt, så å bare emigrere til Israel er uakseptabelt. Å gjøre aliyah [retten til å innvandre til Israel og bli statsborger, red. anm.] er ikke akseptabelt. Du må bestemme deg for om omtanken for Israel og lojaliteten til Israel og lojaliteten til andre jøder er viktigere enn ditt liv. Hvis du ikke gjør noe, og snur ryggen til eller simpelthen gjør aliyah, og bare går videre med ditt liv, så er du ikke bedre enn de jødene som etter ødeleggelsene av tempelet* sa: det er ikke mitt ansvar.

*Tempelet i Jerusalem. Selv om tempelet ble ødelagt flere ganger gjenspeiler Pollards uttalelser mest sannsynlig på det romerske inntoget i byen i år 70.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

En innrømmelse som gjelder ALLE jøder, uansett hvilket land de oppholder seg i. «Is it good for the Jews?», er deres ryggmargsrefleks mht alt som skjer, og det er i og for seg ok, om det bare hadde gjeldt for alle andre også. Jeg ville ha satt stor pris på om norske politikere og offentlige personer hadde hatt like stor lojalitet og nasjonalbevissthet som jødene. Det er vel bare ETT område dette gjelder for, og det er idretten. Der kan vi være nasjonalistisk stolte så det forslår, især mht skiidretten, spesielt langrenn.

Arier
Arier
1 år siden

I USA har de egne «fenglser» for jøder dvs oppholds institusjoner der de får luksusboliger, kan komme og gå så mye de vil mellom 0800 og 2300. Så den såkalte straffen de får er livet forsørget av hedninger og er egentlig ingen straff.