Hjem Nasjonal kamp Sprer falske nyheter om Motstandsbevegelsen

Sprer falske nyheter om Motstandsbevegelsen

FAKE NEWS Løgnpressen og venstreekstremister har den siste uken spredd falske nyheter om avgjørelsen til det svenske patent- og registreringsverket vedrørende varemerket Nordfront.

Flere aviser, også internasjonalt, har gjort store nyheter rundt saken der det påstås at Den nordiske motstandsbevegelsen skal ha tapt retten til navnet og varemerket Nordfront. Den ene artikkelen etter den andre har flere feil og bildet som blir malt er at Motstandsbevegelsens svenske nettside må endre navn og at propaganda med nettsidens adresse ikke lenger vil kunne brukes.

Det hele handler om falske nyheter. Hva som er sant er at det svenske patent- og registreringsverket (PRV) delvis har gitt det tyske logistikkselskapet Nordfrost medhold i at navnet og varemerket Nordfront er for likt deres. I praksis vil dette vedtaket ikke bety noe som helst for Nordfront eller Den nordiske motstandsbevegelsens virksomhet da forbudet kun omfatter reklame og annonsering til tredjepart.

Å trykke eller å spre propaganda med navnet Nordfront eller med adressen nordfront.se vil fortsatt være fullt lovlig. Å trykke klær og eller andre produkter med navnet Nordfront vil heller ikke være et problem. Forbudet vil kun gjelde om for eksempel Motstandsbevegelsens nettbutikk Nordfront Forlag ønsker å annonsere i media eller på annen måte spre reklame for å oppfordrer folk til å handle i butikken, og i den sammenheng bruke navnet Nordfront. PRVs avgjørelse vil derfor ikke på noen måte påvirke Motstandsbevegelsens aktiviteter og saken er derfor en ikke-nyhet.

Da vår svenske søsterside nordfront.se tok kontakt med PRV for å få klarhet i hvorfor media har spredd et slik misvisende bilde av avgjørelsen kommenterte de:

— Jeg forstår ikke hvordan det kunne bli så feil og hvordan media kan ha misforstått så mye. Det er mange journalister som har ringt her angående dette, og vi har sagt det samme til alle, at denne beslutningen bare omfatter reklame til tredjepart og vil ikke påvirke muligheten for å spre politisk informasjon i navnet.

Nordfront.se har også vært i kontakt med Motstandsbevegelsens leder Simon Lindberg og for å høre hans syn på saken:

— Dette er bare ett av mange tilfeller der vi kan se hva de skammelige gribbene gammelmedia består av. De tar en ikke-nyhet og blåser den opp til ekstreme proporsjoner, krydrer den med løgner og plutselig så later de som de har fått til et skikkelig scoop. Denne saken ville aldri fått spredning om det ikke hadde fantes et åpenbart ønske om å anvende enhver anledning til å prøve å skade oss.

Kommer PRVs beslutning til å påvirke organisasjonens virksomhet i fremtiden?

— Ikke i det hele tatt. Vi vil sannsynligvis ikke engang påklage vedtaket da det virkelig ikke kommer til å bety noe for oss i det hele tatt, sier Lindberg.