Hjem Nyheter Europa Springers direktør: «Liker ikke at vi hedrer Israels flagg? – bytt jobb!»

Springers direktør: «Liker ikke at vi hedrer Israels flagg? – bytt jobb!»

SIONISME Direktøren for det største digitale forlaget i Europa er en «ikke-jødisk sionist» som mener at ansatte kritiske mot at man heiser det israelske flagget skal forlate selskapet.

Direktøren for Axel Springer, Mathias Döpfner. Foto: Pressebilde/Axel Springer.

Selskapet Axel Springer ble dannet i 1946 av tyskfiendtlige krefter i et teppebombet Berlin, fullstendig rasert av de allierte «gode demokrater».

Det har siden dette vokst til å bli det største digitale forlaget i Europa og eier Bild, Die Welt, Business Insider, Politico Europe – og mange andre nyhetssider, slik som for eksempel Israels største reklamefinansierte nyhetssiden Yad2.

Nå har direktøren i dette enorme forlaget kommet med en beskjed til ansatte som ikke setter pris på hans beslutning om å heise det israelske flagget ved selskapets hovedkvarter: – Finn en annen arbeidsplass!

«Vær en sionist – eller få sparken!»

«Jeg tror, og jeg er veldig rett ut mot deg, at en person som har problemer med at det israelske flagget er heist en uke – etter antisemittiske demonstrasjoner, burde se seg om etter en ny jobb» sa Mathias Döpfner, direktøren for Axel Springer, ved en konferanse-tale til tusenvis av sine ansatte i hele verden, rapporterte mediet Israel Hayom på mandag.

Döpfner har beskrevet seg selv som «en ikke-jødisk sionist». Han har vært innbudt til og deltatt i flere Bilderbergmøter.

Det israelske flagget vaiet sist måned i topp ved Axel Springers hovedkvarter, mens Israels hærstyrke under elleve dager angrep Gaza, med 250 drepte – nesten samtlige palestinere – som resultat.

I hele verden raset under og etter Israels herjinger i Gaza og østre Jerusalem protester mot den jødiske statens overvold mot palestinerne.

Disse protestene har som vanlig i jødiske medier blitt beskrevet som uttrykk for «antisemittisme» – en agenda som var tydelig også i Döpfners tale til sine ansatte:

Etter disse ukene av fryktelige antisemittiske demonstrasjoner, bestemte vi ved vårt hovedkontor at ved siden av den europeiske unionens flagg, den tyske fanen og Berlins flagg, for en uke å heise det israelske – som en gest av solidaritet. Vi aksepterer ikke denne typen av aggressive antisemittiske bevegelser.

Selskapet støtter alt man bedømmer er i jøders og staten Israels interesse

Axel Springer eier også et flertall israelske nyhets- og eiendomsnettsider.

På nettsiden Yad2 lister selskapet fem »Prinsipper og Verden». Nummer to av disse lyder:

Vi støtter det jødiske folket og staten Israels rett å eksistere.

Nummer en begynner slik:

Vi står opp for frihet, rettssikkerhet, demokrati og et forent Europa.

Og fortsetter:

Vi støtter den transatlantiske alliansen mellom USA og Europa; engasjerer oss for en fri og sosial markedsøkonomi, forkaster politisk og religiøs ekstremisme samt alle former av rasisme og seksuell diskriminering.