Hjem Nyheter Springsteen avlyser konsert i protest mot toalett-lov

Springsteen avlyser konsert i protest mot toalett-lov

HOMOLOBBYEN Bruce Springsteen har avlyst en konsert i protest mot en ny toalett-lov han mener diskriminerer mot LHBT-personer.

Springsteen

Den amerikanske artisten Bruce Springsteen har avlyst en konsert han skulle holde i Greensboro i delstaten North Carolina. Dette som protest mot en nylig vedtatt lov som Springsteen mener diskriminerer mot såkalte LHBT-personer. LHBT er en samlebetegnelse for lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner.

På sin hjemmeside skriver Springsteen:

– Enkelte ting er viktigere enn en rockekonsert, og kampen mot fordommer og intoleranse – som skjer idet jeg skriver dette – er en av dem.

Den «diskriminerende» loven Springsteen protesterer mot pålegger personer å benytte offentlige toaletter som samsvarer med deres biologiske kjønn, og ikke det kjønnet man velger å identifisere seg med. Noe som naturligvis har opprørt homolobbyen.

Den aseksuelle transkvinnen Caitlyn Jenner har også gitt sin støtte til Springsteens toalett-protest.
Den aseksuelle transkvinnen Caitlyn Jenner har ikke uventet kastet seg inn i kampen mot diskriminerende toalett-lover.

Loven ble vedtatt med North Carolinas guvernør Pat McCrory i spissen. Ifølge CNN så skal de demokratiske representantene ha stormet ut av lokalet i protest, da loven ble klubbet igjennom.

Den tidligere friidrettsutøveren William Bruce Jenner, som nylig har gjennomgått kjønnsskifte og nå går under navnet Caitlyn Marie Jenner og omtaler seg selv som en aseksuell transkvinne, har ikke uventet gitt sin støtte til Springsteens protest.

Også Springsteens bandkollega, Stevie Van Zandt, har via Twitter gitt sin støtte til at konserten ble avlyst med setningen: «Proud to be in the E Street Band.»

Galskapen fortsetter…

Kilde:
The Boss avlyser konsert i politisk protest