Hjem Nyheter Spyttet baby i ansiktet: “Hvite mennesker burde ikke få barn!”

Spyttet baby i ansiktet: “Hvite mennesker burde ikke få barn!”

ENGLAND En 33 år gammel araber slipper fengsel til tross for at han spyttet en ni måneder gammel baby i ansiktet mens han skrek «Hvite mennesker burde ikke få barn!».

Rezzas Abdulla

Den motbydelige handlingen fant sted i januar i fjor i den britiske kystbyen South Shields, da Rebecca Telford var ute og gikk tur med sin ni måneder gamle datter Layla-Jean.

Telford hadde satt fra seg barnevognen uten oppsyn, da den 33 år gamle araberen, Rezzaz Abdulla, benyttet anledningen til å lene seg inn i barnevognen og spytte barnet i ansiktet.

Da moren kom tilbake, hadde et sjokkert vitne gitt datteren en serviett for å tørke seg. Da moren forsøkte å konfrontere Abdulla, skrek han «Hold kjeft!» etterfulgt av «Hvite mennesker burde ikke få barn!».

Abdulla ble kort tid etter pågrepet av politiet, etter han hadde blitt identifisert på bilder fra overvåkningskameraer. Det ni måneder gamle barnet, ble fraktet til sykehus for å bli testet for smittsomme sykdommer.

Dømt for to andre angrep mot hvite kvinner

Under rettssaken uttalte moren at hun tror Abdulla gikk til angrep fordi de begge var hvite og fordi hun som ensom kvinne, var et lett bytte.

Abdulla hadde fra før av blitt dømt for to andre rasemotiverte angrep på hvite kvinner, og ble for dette dømt til åtte måneder fengsel. Etter fengselsstraffen gikk han til psykiatrisk behandling, noe han også gjorde da angrepet på Telfords datter fant sted.

Dommer Darren Preston uttalte under rettssaken at han anså at forbrytelsen var særskilt grusom, ettersom den var rettet mot et spedbarn og at motivet var rasehat.

– For meg virker det som om du har et problem med hvite kvinner, uttalte Preston og siktet til araberens to andre dommer.

Til tross for at domstolen kunne konstatere at en forbrytelse hadde blitt begått, valgte de å kun dømme Abdulla til åtte måneder betinget fengsel, slik at han kunne fortsette med sin psykiatriske behandling. Samfunnet som helhet er tjent med det, mente dommeren.

Rebecca Telford er ikke særskilt fornøyd med den milde dommen, og mener situasjonen hadde vært anderledes, dersom rollene var reversert.

– Det var forferdelig. Jeg er glad for at han har blitt stilt for retten, men jeg mener han har fått for mild straff, og legger til:

– Jeg er ikke rasist i det hele tatt, men jeg tror helt ærlig at hvis det var omvendt, og jeg hadde angrepet han, så ville jeg ha blitt behandlet annerledes.

Kilde:
Race-hate attacker who SPAT into a nine-month-old BABY’S face and shouted ‘white people shouldn’t breed’ at her mother walks free