Hjem Nyheter SS-sekretær rømte fra aldershjem før rettsak

SS-sekretær rømte fra aldershjem før rettsak

3

TYSKLAND 96 år gamle Irmgard Furchner skulle stilles for retten for å ha jobbet som sekretær for en SS-mann under andre verdenskrig. Men før rettssaken rømte hun fra aldershjemmet, noe jødiske «nazi-jegere» nå håper vil gi henne enda strengere straff.

Illustrasjonsfoto: Bundesarchiv, Bild 183-H02370 / CC-BY-SA 3.0, CC BY-SA 3.0 DE, via Wikimedia Commons

96 år gamle Irmgard Furchner jobbet som sekretær for SS-sjef Paul Werner Hoppe i fangeleiren Stutthof under andre verdenskrig. Nå er hun siktet for påstått medvirkning til drap i 11 000 saker.

I Tyskland har det de siste årene vært mulig å bringe fanger for retten for påstander om medvirkning til drap, uavhengig av om de kun har hatt administrative stillinger, vært kokker eller vakter.

Ifølge AP forventet ikke retten at kvinnen skulle utgjøre noen rømningsfare på grunn av alderdom, hvorpå hun ikke ble arrestert, men retten tok feil.

Etter å ha gitt til uttrykke at hun ikke ville møte opp i retten tok hun en taxi fra aldershjemmet der hun har tilbrakt sine eldre dager. Kvinnen ble dog funnet senere torsdag og kjørt til retten hvor hun ble satt i varetekt.

Ved Simon Wiesenthal-senteret i Israel er de glade for at 96 år gamle Irmgard nå sitter fengslet. Efraim Zuroff, en såkalt nazi-jeger, sier til AP at «hvis hun er frisk nok til å rømme, er hun frisk nok til å bli arrestert» og legger til at flukten «burde påvirke straffen».

Les også:
Tysk kvinne på 95 år anklages for 10 000 «holocaustdrap»
Raul Hilberg – «Verdens fremste ekspert på holocaust»
«Holocaust» er en bløff

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
8 måneder siden

«Nurnberg-prosess» og liknende jødiske skuespil har ikke noe juridiske, moralske eller vitenskapelig grunner under seg, og alle «nazi- jegere» er fortjent den strengeste straf for den løgn som de driver med.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
8 måneder siden

Sekretær for en SS-sjef i en arbeidsleir? Hun tok vel short-hand av det han dikterte, og renskrev på maskin, antar jeg. Og sendte videre, arkiverte, osv. Men hevngjerringe jøder bryr seg ikke om slike småtterier; var du på en eller annen måte til hjelp for de FÆLE NAZIENE under krigen er du automatisk delaktig i – oy vey! – folkemordet på jødene – og noen homoseksuelle og sigøynere, for good measure. Geriatriske kvinner og menn skal ikke slippe unna straffen for å ha drept God’s chosen. Jødenes motto er aldri glemme, aldri tilgi, som vi vet.

Harald Feide
Harald Feide
8 måneder siden

Jødiske krigsforbrytere som Salomon Morel, Lazar Kaganovich og Ilya Ehrenburg, som til sammen var ansvarlige for at millioner av mennesker ble drept, ble aldri tiltalt etter krigen. Likevel ser myndighetene det nødvendig å arrestere en 96 år gammel kvinne for å ha tilfeldigvis vært en sekretær i en tysk leir hvor massedrap visstnok tok sted (som aldri har blitt bevist). Jøss, litt av en rettferdig verden vi lever i.