Hjem Nyheter Norge Stadig flere nordmenn konverterer til islam

Stadig flere nordmenn konverterer til islam

INNENRIKS: Stadig flere nordmenn konverterer til islam. Ifølge forskere er det blitt mer vanlig med såkalte kamerat-konverteringer i både Norge og Europa.

islam_1958725c-640x399

Ifølge islamforskere Anne Sofie Roald og Kari Vogt har man registrert en markant økning i antallet nordmenn som konverterer til islam. I 2008 ble antallet estimert til omkring 1000 personer. I dag er antallet tre ganger så høyt, ifølge Vogt.

– Tradisjonelt har konverteringer i forbindelse med ekteskap vært det vanligste, men de senere årene ser vi både i Norge og resten av Europa at såkalte kamerat-konverteringer får fotfeste. Det er unge muslimer som eksponerer ikke-muslimske jevnaldrene for islam, forteller Vogt til Aftenposten.

Forskere antar at det i dag eksisterer omkring 200 000 muslimer i Norge. Antallet baserer seg på antallet innvandrere og barn av innvandrere der islam er den dominerende religionen.

Ifølge Statistisk sentralbyrå hadde muslimske trossamfunn omkring 132 000 medlemmer i 2014. Sammenlignet med antallet i 2010, er det en vekst på 33 prosent.

Kilde:

Flere nordmenn konverterer til islam