Hjem Nyheter Stadig flere transseksuelle i underholdningsindustrien

Stadig flere transseksuelle i underholdningsindustrien

HOMOLOBBYEN Stadig flere transseksuelle dukker opp i TV-serier. Kjempeviktig og bra, mener Esben Esther Pirelli Benestad.

Transseksuelle Esben Esther Pirelli Benestad presenterer de syv kjønn.
Transseksuelle Esben Esther Pirelli Benestad presenterer de syv kjønn.

Stadig flere transseksuelle dukker opp i amerikanske tv-serier, melder Dagbladet. Det seneste eksempelet er i situasjonskomedien «Modern Family» hvor datteren til et homofilt par får besøk av et «transkjønnet» barn kalt Tom, som spilles av åtte år gamle Jackson Millarker. Millarker, som også i virkeligheten omtales som transkjønnet, bor samen med sine to homofile jødiske mødre, Stacey og Jen Millarker. Seriens produsent og skaper er for øvrig jødiske Steven Levitan.

Dagbladets anmelder Marie L. Kleve er positiv til at transseksuelle gjør sitt inntog i underholdningsindustrien, og mener serier som «Modern Family» kan være med på å «avmystifisere og ufarliggjøre» det å være «anderledes».

Det homofile paret i "Modern Family" med sin datter og hennes transseksuelle venn i baksetet.
Det homofile paret i «Modern Family» med sin datter og hennes transseksuelle venn i baksetet.

En annen som synes det er positivt er den norske transseksuelle Esben Esther Pirelli Benestad. Benestad jobber som spesialist i «klinisk sexologi» og mener det er viktig og bra at såkalte transpersoner løftes frem i tv-serier.

– Det er kjempeviktig. Det er bra at det kommer frem i enhver serie, uttaler Benestad til Dagbladet, og påstår at mellom tre til fem prosent av alle barn i verden er «transpersoner». Land som ikke har oversikt over dette, omtaler hun som «regimer».

TV-serier, magasiner og tegneseriehelter

Andre tv-serier hvor transseksuelle har gjort sin inntreden er «Orange is the New Black» (skapt av jødinnen Jenji Kohan) og «Transparent» (skapt av jødinnen Jill Soloway).

I førstnevnte er det transseksuelle Laverne Cox som spiller frisøren Sophia Burset. Cox er også blitt avbildet på forsiden av Time Magazine, og har blitt hyllet for å synliggjøre «transkjønnethet» og for å fremme «toleranse». Tidligere har 65 år gamle transseksuelle Caitlyn Jenner, tidligere Bruce Jenner, blitt avbildet på framsiden av Vanity Fair.

jenner

På YouTube finnes den mye omtalte Jazz Jennings. Jennings er en 16 år gammel jødisk gutt, som omtaler seg selv som transseksuell og LHBT-aktivist. Jennings har tidligere blitt intervjuet av jødiske Barbara Walters  og har nesten 300 000 abonnenter på YouTube og 400 000 følgere på Instagram. Jennings spiller også i tv-serien «I am Jazz» som handler om hans «transkjønnethet».

Også i tegneserier og amerikansk ungdomslitteratur dukker de transseksuelle opp. I «Alters» (tegnet av jødiske Leila Leiz) er det karakteren Chalice som får superkrefter når han forvandler seg til en kvinne. Ifølge Dagbladets anmelder, så er det nå en trend å inkludere transseksuelle, ettersom mennesker er mer opptatt av «mangfold».

– Vi ser hvor viktig det er at ulike minoriteter får figurer å identifisere seg med. Samt at det er en måte å skape interessante og komplekse karakterer som skiller seg ut, sier hun til Dagbladet.

Kilde:
«Modern Family» med transkjønnet barnerolle