Hjem Nyheter Norge Statsminister Jonas Gahr Støre omfavner det muslimske miljøet etter skyteepisoden

Statsminister Jonas Gahr Støre omfavner det muslimske miljøet etter skyteepisoden

NORGE Fra talerstolen i Oslo domkirke manet Støre til det å stå samlet med landets muslimer etter skyteepisoden mot en homsebar i Oslo.

Illustrasjonsfoto. Foto: Magnus Fröderberg, Creative Commons Attribution 2.5 dk.

Under en sørgegudstjeneste i Oslo domkirke på søndag holdt statsminister Jonas Gahr Støre en tale som gest for de døde og etterlatte etter skyteepisoden mot en homsebar i Oslo, hvorav 2 er bekreftet døde og rundt 21 skadet. Gjerningsmannen, som var en kurder, ble pågrepet kort tid etterpå og siktet for terrorhandling.

I sterk kontrast til hva arbeiderpartipolitikere ville manet til om en såkalt «høyreekstrem» hadde begått ugjerningen, talte Støre om det å stå samlet med landets muslimer etter hendelsen.

– Fra talerstolen i Oslo domkirke ønsker jeg å henvende meg direkte til norske muslimer. Jeg vet at mange kjente det synke i seg da det viste seg at gjerningsmannen tilhører et islamistisk miljø. At mange opplever frykt og uro. Redde for å bli mistenkeliggjort og ansvarliggjort for en handling som ligger så fjernt fra deres tro og verdier. Vit da dette: Vi står sammen. Vi er ett fellesskap, og vi har ansvar for fellesskapet sammen.