Hjem Nyheter Norge Statstøttet våpenopplæring for flyktninger bekymrer PST

Statstøttet våpenopplæring for flyktninger bekymrer PST

6

INVASJON Politiets sikkerhetstjeneste er bekymret for et flyktningprosjekt i Kvinesdal, hvor potensielle krigstraumatiserte innvandrere får NAV-støttet våpenopplæring gjennom den lokale pistolklubben. Arrangøren kaller det «integrasjon».

Foto: Kvinesdal pistolklubb. Innfelt: Faksimile wildx.no

Politiets sikkerhetstjeneste er bekymret for et prosjekt i Kvinesdal rettet mot flyktninger, hvor denne sistnevnte gruppen som angivelig har rømt fra krig får gratis våpenopplæring gjennom den lokale pistolklubben. Noen sågar med økonomisk støtte fra NAV.

Nyheten om dette noe spesielle prosjektet har naturlig nok skapt reaksjoner, noe den aktuelle pistolklubben ikke kan skjønne.

– De følger sikkerhetsreglene våre. Vi ser på dette som integrering, sier nestleder Kjell Eivind Lund.

PST har imidlertid en annen tilnærming. «Jeg kan ikke uttale meg konkret i denne saken, men helt generelt så kan jeg si at flyktninger er en sårbar gruppe for radikalisering, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST. «Å gi folk fra Syria, som flykter fra et krigsherjet område opplæring og trening i pistolskyting, høres underlig ut», sier han videre.

Våpenopplæring av flyktninger potensielt traumatisert av krig er ikke noe nytt. Organisasjonen Wild X har med ujevne mellomrom gitt våpenopplæring til innvandrer-ungdom mellom 14 og 25 år, for å ta jegerprøven. I 2012 ble det imidlertid avslørt at fire av deltakerne brukte våpenopplæringen for å tilegne seg kunnskap, og muligens tilgang på våpen, for å bruke i potensielle terroraksjoner. Andre har igjen antydet at det kan være vikarierende motiv for at organisasjonens leder, blitzeren Tor Bach, drar til fjells med unge innvandrergutter. I den senere tid har det blitt avslørt at personer tilknyttet institusjoner som jobber med unge asylsøkere har utnyttet disse seksuelt.

Om Wild X har skjulte motiver med sine utflukter kan man bare spekulere om. Organisasjonen har dog tidligere samarbeidet med homoorganisasjonen Skeiv Verden om å arrangere friluftsturer, og Bach uttalte den gang at flere hadde «kommet ut av skapet» på Wild X’ hytteturer.

– Ja, vi har hatt noen sånne «ut av skapet»-opplevelser fra folk på hyttetur, sa Bach i et intervju med LHBTP-nettsiden Gaysir i 2012.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Øystein
Øystein
3 år siden

Myndighetene tar fra oss nordmenn våpen samtidig som de faktisk finansierer våpentrening til innvandrere?

Helt utrolig!!!!

Einar O
Einar O
3 år siden

Mens europeere blir avvæpnet og kneblet, gir folkeforræderne innvandrere våpentrening, lastebilopplæring, gir dem formildende dommer, forsøker å dysse ned og glatte over deres ugjerninger, skjuler deres opprinnelse, tilbyr dem gratis ditt og datt, gir dem førsterett på boliger, og om ikke det var nok, så legger de seg gjerne på rygg og skrever for den ene og andre av disse såkalte flyktningbarna også. Frem med galgen!

Håkon S
Håkon S
Svar til  Einar O
3 år siden

Hør hør!

Reodor
Reodor
3 år siden

Norske soldater har trent opp jihadistiske strupekuttere i Syria og Jordan i flere år med full moralsk og økonomisk støtte fra Solberg-regimet & Davos-kompisene. Det offisielle Norge tar IKKE avstand fra ekstrem islam vi er kanskje det vestlige landet som støtter dem mest etter USA og England.

Dette er nok et patetisk forsøk på skadebegrensning av kjeltringene i PST.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

PST, vår store trygghetsmoder, er bekymret for våpenopplæring av «flyktninger». Det kan man forstå. Men her er det viktigere saker det gjelder – skytetrening OG homosex, som utvilsomt er en eksplosiv blanding, garantert å trigge enkelte til voldelig berikelse når anledningen byr seg. Kanskje blir det en homohater som blir beriket med en kule, mens homoelskerne kan oppnå en anal berikelse av en araber- eller negergutt. Hver sin lyst, kan man vel si.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
3 år siden

Hvorfor ikke? Ingen vits i å bringe inn en invaderende hær hvis de ikke har lett tilgang på våpen.