Hjem Nyheter Norge Steinkjerfestivalen nekter å fjerne innvandringskritisk artist fra programmet

Steinkjerfestivalen nekter å fjerne innvandringskritisk artist fra programmet

0

MUSIKK/INNVANDRINGSMOTSTAND: Den folkekjære musikeren Hans Rotmo har blitt utsatt for både kritikk og boikott etter han åpent ytret seg innvandringskritisk. På Steinkjerfestivalen får han derimot spille.

rotmo-640x360

Den 67-årige folkekjære musikeren og forfatteren Hans Rotmo har blitt både kritisert og mistet spillejobber etter han nylig kom med flere innvandringskritiske utsagn. Rotmo, som er mest kjent fra bandet Vømmøl spellemannslag, uttalte blant annet at han så på muslimer i Europa som en «miljøforurensning», og at han anså personene som står bak asylindustrien, som landssvikere.

Ikke alle er dog enige om at innvandringskritikere skal boikottes. På Steinkjerfestivalen kommer man nemlig ikke til å fjerne Rotmo fra programmet. Festivalsjef Svein Bjørge forteller til Adresseavisen at han anser at festivalen ikke er noe «sensurorgan».

– Vi kommer ikke til å avlyse noen konsert med Hans Rotmo, det hadde vært helt feil. Vi er en musikkfestival, ikke en politisk arena, forteller Bjørge, og utdyper at festivalen ikke skal fungere som noe «sensurorgan» som fjerner kontroversielle artister.

Rotmo og Vømmølgutan skal spille «Det beste fra Vømmøl!» under Steinkjerfestivalen som begynner fredag den 26. juni.

Les også:

Folkekjær musiker kritiseres for innvandringskritiske tekster

Kilde:

– Vi er en musikkfestival, ikke en politisk arena

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg