Hjem Nyheter Norden Stenger butikker i multikulturell forstad

Stenger butikker i multikulturell forstad

SVERIGE Lokale butikkeiere i sentrum av den innvandringstette forstaden Husby i Stockholm har besluttet å stenge sine butikker i protest mot kriminaliteten som florerer i området.

husbybutikk

Mandag morgen ble Salam Kurdas matbutikk utsatt for et innbrudd da en varebil kjørte rett inn i fasaden. Natten etter skjedde det samme igjen med en nabobutikk.

– Vi er stadig utsatt for innbrudd. Svaret vi får fra politiet er at de ikke har ressurser, og at de ikke kan prioritere saken. Vi føler oss forlatt. Vi kan ikke fortsette å drive virksomhet her i området. Det er utrolig dårlig, sier butikkeier Salam Kurda.

Ifølge Kurda så kommer legesenteret, tannlegen og apoteket som ligger i sentrum av Husby også til å bli stengt på grunn av urolighetene.

– Vi har diskutert saken med politi og grunneiere i en lengre periode, men vi må gjøre noe nå. Vi kan ikke vente til noen dør, sier butikkeieren.

Den innvandringstette forstaden Husby ble for alvor kjent i media på grunn av opptøyene som skjedde i mai 2013. I løpet av tre dager ble omkring 129 biler brent, garasjer ble satt i brann, og bråkmakerne engasjerte seg i sporadiske sammenstøt med politiet. Opprørerne bestod hovedsakelig av irakiske og somaliske innvandrere.

Kilde:
Krav på skydd – centrum stängs i protest