Hjem Nasjonal kamp Stockholm får en oppvisning i total nordisk motstand!

Stockholm får en oppvisning i total nordisk motstand!

DEMONSTRASJONEN I STOCKHOLM: Lørdag kveld avholdt den Nordiske Motstandsbevegelsen en støttedemonstrasjon for Gyllent Daggry. Her følger en oppsummering av kvelden.

600-3_ny

Den Nordiske Motstandsbevegelsen arrangerte lørdag kveld en støttedemonstrasjon for det greske partiet Gyllent Daggry, som den siste tiden har måttet utstå tøffe prøvelser fra det greske regimet, og som toppet seg da to av deres medlemmer, Giorgos Fountoulis og Manolis Kapelonis, ble skutt og drept utenfor Gyllent Daggrys hovedkvarter i Athen.

Til lyden av flyalarm gikk Motstandsbevegelsens aktivister samlet inn på Karlaplan i Stockholm, som var den offisielle møteplassen. På plass hadde hundrevis av kommunister, venstreekstreme og andre pøbler samlet seg til motdemonstrasjon og således okkupert samlingsplassen. Store mengder politi var også på plass for å holde gruppene adskilt.

Motdemonstrantene stod samlet i en stor gruppe og ropte slagord som «ingen rasister på våre gater» og «nassesvin», spyttet, viste fingeren, geipet og så videre. Mindre bråk oppstod, med munnhuggeri, knallskudd og annet. Motstandsbevegelsens aktivister stilte seg opp på rad og rekke slik at man fikk samlet seg med de tilreisende som hadde kommet for å delta i støttedemonstrasjonen.

600_ny

Tre og tre stilte alle opp i hva som skulle bli et langt fakkeltog med 93 deltakere. Motstandsbevegelsens skjoldbærere i front og fanebærere rett bak. Fakler ble utdelt og tent, og demonstrasjonen kunne begynne.

Tett fulgt av politi og motdemonstranter toget man opp mot den greske ambassaden. Etter ganske kort tid utbrøt det første sammenstøtet. Bengalske lys, flasker og steiner regnet. Motstandsbevegelsen stod standhaftige og parerte alle angrep. Politiet skilte gruppene og ferden kunne fortsette videre mot ambassaden.

I relativ fred og ro, ettersom motdemonstrantene var stengt ute fra selve gaten hvor ambassaden lå, samlet alle deltakerne seg i en halvsirkel rundt inngangspartiet til den greske ambassaden for å høre en tale av Motstandsbevegelsens aktivist, Julius Blomberg.

Blomberg talte om det greske regimets forfølgelse av Gyllent Daggry og mordet på de to medlemmene utenfor partiets hovedkvarter den 1. november. Videre talte han om viktigheten av solidaritet med våre greske kamerater, og at Gyllent Daggrys kamp ikke bare handler om Hellas sin framtid, men hele Europas framtid.

Gyllent Daggrys kamp handler om mer enn Hellas – deres kamp inspirer hele Europa og ikke minst dets nordre deler. Partiets navn er nå kjent og fryktet over hele verden. Vær klar over at fienden vil alt annet enn at Gyllent Daggrys i blant hardføre metoder og ofte kompromissløse kamp sprer seg. For å være tydelig, tar jeg min siste setning på engelsk: WE STAND WITH GOLDEN DAWN!

Se video fra talen her:

Etter talen var ferdig og faklene slukket skulle ferden gå videre mot en T-banestasjon i nærheten. Alle stilte opp likt som man gjorde på Karlaplan og tett fulgt av politi gikk man fra ambassaden. Ikke mer enn femti meter ned i gaten, hvor politiet hadde satt opp sperringer, ble deltakerne møtt av motdemonstranter som kastet flasker, steiner og bengalske lys. Knallskudd sprengte og lyden drønnet i gatene. Skrikende politifolk både til fots og på hest skyndte seg til stedet, men før de rakk fram freste røykgranater ut grønn røyk og Motstandsbevegelsens aktivister sparket ned politisperringene og jaget bort pøblene som hadde gått til angrep.

Se video fra tumultene her:

600-2-460x305_ny

Over politisperringer og gjennom massiv grønn røyk fortsatte alle opp mot T-banestasjonen. I Karlavägen, en stor gate som måtte krysses, oppstod nye sammenstøt. Med motdemonstranter på alle kanter samlet alle seg. Stemningen var til å ta og føle på, men selv om det hele kunne minne mer om en krigssituasjon, stod Motstandsbevegelsen urokkelig og forsvarte håndfast sin rett til å demonstrere.

I bråket som oppstod fikk en av aktivistene en flaske kastet i hodet av en motdemonstrant og et batongslag i hodet av politiet. Aktivisten måtte senere fraktes til sykehus med ambulanse, men er nå utskrevet og er på bedringens vei.

600-1-460x305_ny

Etter tumultene fortsatte ferden og alle ble loset inn i en T-banestasjon som var fullstendig tømt for folk, ettersom politiet hadde evakuert den til Motstandsbevegelsens ære. Med politiet på slep reiste deltakerne til det opprinnelige samlingsstedet. På plass takket en av aktivistene via megafon alle som hadde møtt opp – noe som ble møtt med stor applaus fra en gjeng slitne deltakere som alle var fornøyde med kveldens demonstrasjon.

I etterkant kan man vel ikke annet enn å konstatere at den nordiske motstanden lever i beste velgående!

På gjensyn, Stockholm!


Klikk HER for å få tilgang til alle livestream-filmene som ble publisert på lørdag kveld.

Den svenske avisen Aftonbladet publiserte også en video fra demonstrasjonen