Hjem Nyheter Norden Stockholm kan være nær karantene – universitetssykehuset har leid frysecontainere for tusen...

Stockholm kan være nær karantene – universitetssykehuset har leid frysecontainere for tusen lik

3

SVERIGE Karolinska Universitetssjukhuset har leiet frysecontainere som rommer omtrent tusen lik. Samtidig kan Stockholm settes i karantene, mener Fria Tider.

Foto: Fria Tider.

Utenfor Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge har et stort antall frysecontainere blitt stilt opp, med en kapasitet på ca. tusen lik. Disse skal ifølge en kilde ved sykehuset brukes for å forvare døde koronapasienter, skriver Fria Tider.

For å forhindre smittespredning skal likene plasseres i doble likposer før forvaringen i containerne, sier kilden som legger til at sykehuset har fått et stort antall likposer.

Opplysningene om at containerne skal brukes for å forvare døde pasienter bekreftes av Region Stockholm i en e-post til Fria Tider.

Samtidig finnes det, ifølge kilder og informasjon avisen har fått tak i, sannsynlighet for at Stockholm fremover kan bli satt i karantene.

Heimevernet i området skal siden fredag har økt beredskapen og beordret soldatene til å pakke sekker med beskyttelsesmaske og proviant for 24 timer.

Ifølge en gruppesjef i heimevernet er hensikten med den økte beredskapen å forberede seg på en eventuell karantene som politiet ikke vil kunne iverksette uten hjelp.

En slik beslutning bør dog ifølge Fria Tider kreve en riksdagsbeslutning, da dagens lovgivning ikke tillater å gi hele byer portforbud.

3
Delta i debatten

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SteinarHanne Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Hanne
Hanne

Ganske brutalt!

Steinar
Steinar

I disse koronatider er jeg åpen for pride-tog over 500 pers. Love is love, positiv er positiv.

trackback

[…] også: Stockholm kan være nær karantene – universitetssykehuset har leid frysecontainere for tusen lik Etter kritikk mot mangelfull håndtering av koronakrisen i Sverige: Jødinnen Helle klein ønsker […]