Hjem Nyheter Stoff fra menneskelik brukes til å lage vaginaer til transvestitter

Stoff fra menneskelik brukes til å lage vaginaer til transvestitter

KJØNNSLEMLESTELSE Helsevesenet promoterer organdonasjon for å hjelpe personer som behøver nye organer. At vev fra folks donerte lik også kan bli brukt til kjønnsskifteindustrien er kanskje ikke mange klar over.

Foto: Pixabay.

I Norge kan folk velge å donere kroppen sin når man dør til organdonasjon, der ulike organer kan høstes for deretter å bli operert inn i pasienter som behøver nye. Dette er noe som gjerne promoteres av helsevesenet som en verdig handling ved døden. Likeså kan folk også velge å gi bort liket sitt til forskning, såkalt kroppsdonasjon.

Et annet mulig bruksområde for menneskelik er fremstillingen av ulike produkter til plastisk kirurgi, blant annet innenfor kjønnsskifteindustrien.

Alloderm – et produkt fra menneskers donerte lik

«ADM» (Acellular Dermal Matrix) er en prosess der hud fra donerte menneskekadavre blir revet av, dehydrert og cellene i vevet tas bort, så man til slutt står igjen med et slags sterilt bindemateriale til å kunne bygge forskjellige strukturer med. Ifølge nettsiden til Restore Plastic Surgery er det mest vanlige ADM-ferdigproduktet noe som kalles for «Alloderm», der man også kan lese fremstillingen av dette materialet fra donerte menneskelik.

Produktet Alloderm kan man lese bli brukt i forbindelse med å rekonstruere kvinnebryst og en rekke ulike plastiske kirurgiske rekonstruksjoner, men også inngrep og forandringer.

En transperson opplyser om likdonorproduktet Alloderm. Skjermbilde: Twitter

En transperson på Twitter som kaller brukeren sin for «TransSalamander» postet den 30. august i år at Alloderm blir brukt til å konstruere den nye «vaginakanalen» som denne personen venter på å få operert i seg, og skriver at han er begeistret over at den nye vaginaen «vil bli laget av hud fra menneskekadavre».