Hjem Nyheter Europa Stoltenberg: «Ukraina må gi opp territorium»

Stoltenberg: «Ukraina må gi opp territorium»

2

UKRAINA Fred er bare mulig hvis Ukraina er villig til å inngå kompromisser med Russland. Dette var NATO-sjefen Jens Stoltenbergs budskap da han besøkte Finland i helgen.

Foto: NATO (CC BY-NC-ND 2.0)

Det tidligere NATO-narrativet om at Ukraina kan beseire Russland militært hvis landet bare blir forsynt med nok NATO-våpen virker å ha kollapset.

Da NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg på søndag besøkte Finland for de såkalte Kultaranta-samtalene uttrykte han at fred bare er mulig å oppnå med kompromisser.

– Fred er mulig. Det eneste spørsmålet er hvilken pris man er villig til å betale for fred? Hvor mye territorium, hvor mye selvstendighet, hvor mye selvstyre er du villig til å betale for fred?

Ifølge Stoltenberg er det nå opp til Ukraina å besvare disse spørsmålene og den eneste grunnen til at NATO fortsetter å forsyne landet med våpen er for å «styrke deres hånd» i forkant av forhandlinger med Russland.

Til tross for Stoltenbergs utspill er det fortsatt blant annet USA og Storbritannias offisielle standpunkt at Ukraina kan beseire Russland militært.

Storbritannia har til og med truet med å gi opp Ukraina hvis de forhandler med Russland, hvilket kan ha bidratt til at Kiev-regimet plutselig stanset fredsforhandlingene i mars like etter at de foreslo flere store konsesjoner til Russland.

Samtidig har Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj uttalt uro over at vestmakter planlegger fred over Ukrainas hode, noe som flere kilder fra Washington, Brussel og London har bekreftet til CNN.

Ifølge den jødiske mediegiganten holder representanter fra EU, USA, og Storbritannia – uten Ukrainas involvering – på å komme frem til en «firestegsplan» for fred, som handler om våpenhvile, demilitarisering av østre Ukraina, at Ukraina blir en nøytral stat og at Donbass’ folkerepublikker og Krims status avgjøres én gang for alle.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
7 måneder siden

Selvstendighet og selvstyre finnes ikke i Ukraina, det er 100 prosent jødestyrt USA koloni. men Stoltenberg vet ikke om det, og snakker i stedet om falske «fred» som kan bety bare forberedelse av fullskala NATO krig mot Russland, Virkeligheten ER at «ukrainsk» territorium er russisk jord og «ukrainere» er jernvaskete og lurte russere. «Ukraina» skall ble innlemmet i Russland. Det er på tide å forstå det.

Roar
Roar
7 måneder siden

Litt av et mageplask for krigsalliansen NATO. Deres frekkhet og høye tanker om seg selv har provosert frem krig, som nå Europa må betale for i form av høyere priser, osv. Jens Stoltenbergs etterpåklokskap fritar han ikke for hvordan ting har blitt.