Hjem Nyheter Norden «Stopp heksejakten på oss uvaksinerte»

«Stopp heksejakten på oss uvaksinerte»

DEBATT Peter Wahlbeck står opp for retten til å ikke måtte vaksinere seg mot koronaviruset.

Peter Wahlbeck. Foto: Roos & Tegnér (CC BY 3.0)

På søndag publiserte Göteborgs-Posten et leserinnlegg av den svenske komikeren og skuespilleren Peter Wahlbeck som mener at det pågår en urettferdig heksejakt mot uvaksinerte mennesker. I leserinnlegget konstaterer Wahlbeck at mange av hans kolleger i artistbransjen har støttet pro-vaksinasjonskampanjen #KavlaUpp (brett opp [ermet], red. anm.) og i enkelte tilfeller også forfektet vaksinepass. Til tross for at restriksjonene i Sverige heves tror Wahlbeck at dette «bare er roen før stormen» og at sinnet mot de uvaksinerte kommer til å øke om flere begynner å bli syke med korona igjen.

Wahlbeck tar opp utviklingen i Israel som et ifølge ham selv avskrekkende eksempel:

Hva skjer om smittespredningen øker igjen som den har gjort i Israel? Der vaksinepass ble innført etter full vaksinering, men ble ugyldig til at man har tatt en dose til, en tredje. Israel har kanskje dermed havnet i en konstant avhengighet av et legemiddel. Det sier pling på telefonen, tid for å møte opp for mer vaksine. Er det slik vi vil ha det her også?

Videre tar Wahlbeck opp Italia, Indonesia og Australia hvor tvangsvaksinasjon og harde nedstenginger enten har blitt innført eller diskuteres av makthaverne. «Det er totalitære tiltak langt borte, men også her i Sverige har det kommet krav om tvang som at folk skal nektes sysselsetting om de ikke vaksinerer seg», skriver Wahlbeck og fortsetter:

Växjös moderate kommuneråd har foreslått at uvaksinerte skal ha en egen avgift for helsetjenester, hvilket også skribenter ved større aviser har gjort. Uten diskusjon snakkes det nå om å lete opp uvaksinerte i bostedsområder eller å sende brev hjem til dem for å få dem til å møte opp for vaksinering. Jeg som ikke vil vaksinere meg føler meg mer og mer innetrengt.

Selv om vi er mange som har hatt påvist covid-19 og blitt friske og er symptomfrie så bør vi vaksinere oss ettersom vi kan bære på virus og smitte fullt vaksinerte, påstås det. Dette er hovedargumentet for å vaksinere barn og ungdom. Den minste lille økte smittespredning fremover kommer til å skylles på de uvaksinerte og indirekte barn altså.

Hvordan er dette mulig og hva er da meningen med vaksiner? I så fall har myndighetene løyet som ikke helt fra begynnelsen snakket om at alle må vaksinere seg ellers fungerer ikke medisinen.

Ifølge Wahlbeck tyster «vanlig» media ned forskerne som er kritiske til den pågående massevaksinasjonen mot korona. Retorisk spør han også hva som skjer når vaksinen fører til «uforutsette bivirkninger i stor dimensjon» eller om koronaviruset til slutt beseirer vaksinen og blir vaksineresistent.

Avslutningsvis skriver Wahlbeck at det pågår en «massehypnose» som «har gått over styr»:

Covid-19 er ikke dødelig for de fleste av oss. Denne sykdommen er lur og har rammet mange plutselig og uventet hardt. Venner av meg har gått bort hvilket er fryktelig, så klart. Men denne massehypnosen i god mening har gått over styr og medløpere fra alle samfunnsklasser og grupperinger går amok med hele samfunnets helse og fremtid som innsats i en slags selvskading.