Hjem Nyheter Stor innsats for å beskytte jødene under Eurovision

Stor innsats for å beskytte jødene under Eurovision

MALMÖ Israelske sikkerhetssjefer på bakken og snikskyttere utplassert på hustakene. Akkurat nå tas det massive grep for å beskytte jødene i forkant av helgens Eurovision.

Den nasjonale innsatsstyrken er på plass i Malmö for å beskytte jødene under Eurovision. Foto: Polisen.

Israels deltakelse i årets Eurovision er så kontroversiell at arrangørene har blitt tvunget til å ta ekstra sikkerhetstiltak. Det er ventet massive protester i Malmö ettersom Israel ikke har blitt ekskludert fra musikkonkurransen.

Ifølge Ynet samarbeider arrangørene med sjefen for det israelske sikkerhetspolitiet Shin Bet. Nettstedet skriver at «Shin Bet-sjef Ronen Bar besøkte Malmö i forrige uke for å inspisere tiltakene som ble iverksatt for den israelske delegasjonen».

Aftonbladet kan man lese om utplasseringen av snikskyttere på takene rundt Malmö Arena. I tillegg er politiets innsatsstyrke, bevæpnet med automatvåpen, på plass på bakken og bistås av politifolk fra både Danmark og Norge.

Politiet har tidligere også varslet at de vil overvåke hele arrangementet med kameraer, og ifølge Aftonbladet kan man se at flere kameraer har blitt satt opp rundt arenaen. Tilskuere som deltar på arrangementet må passere gjennom et kontrollpunkt, hvor alle poser og spesielt palestinske flagg vil bli konfiskert. Men som Nordfront tidligere har rapportert, vil andre flagg bli tillatt, inkludert homolobbyens regnbueflagg.

Det som beskrives som «massive demonstrasjoner» vil bli holdt i Malmö den 9. mai, når Israels artist Eden Golan fremfører landets bidrag «Hurricane», og deretter også lørdag den 11. mai når selve finalen avholdes. Mange har protestert mot det som oppfattes som hykleri ettersom Russland har blitt utestengt fra konkurransen på grunn av invasjonen av Ukraina, mens Israel fortsatt er velkomne til tross for at landet etterforskes for et pågående folkemord i Gaza.