Hjem Nyheter Europa Stor støtte til belgisk korona-rambo på sosiale medier

Stor støtte til belgisk korona-rambo på sosiale medier

0

BELGIA Krypskytteren Jürgen Conings er fortsatt på rømmen fra belgiske myndigheter. Facebook har stengt ned en gruppe for Conings’ tilhengere – med 50 000 personer.

Soldaten Jurgen Conings, bevæpnet og farlig.

Den belgiske soldaten og koronakritikeren Jürgen Conings er fortsatt på rømmen fra belgiske myndigheter etter åtte døgn. Med seg har han panservernraketter, et automatvåpen og en pistol fra sin enhets våpenlager.

I media har mannen blitt beskrevet som en «terrorist» og en «høyreekstremist».

Ifølge kilder skal Conings være en sterk kritiker av de rådende koronarestriksjonene. I et brev som han etterlot seg skal han ha skrevet at han «ikke lenger kan leve i et samfunn der politikerne og virologene har tatt alt ifra oss» og at han skal «gå med motstanden og ikke gi opp».

Tross sverting i media har Conings fått stor støtte fra folket i Belgia. Det har eksempelvis blitt arrangert en demonstrasjon til støtte for Conings i nærheten av Maasmechelen, hvor over 150 personer deltok.

Facebook-gruppen «Als 1 achter Jürgen» (Som en bak Jürgen) klarte å samle over 50 000 medlemmer før den ble radert av Facebook.

«Vi støtter Jürgen, vi er ikke terrorister!», lød Facebook-gruppens beskrivelse. Ifølge Facebook ble gruppen radert for å ha brutt mot plattformens regler om «farlige individer eller organisasjoner».

Allerede nå har det blitt opprettet nye grupper på sosiale medier til støtte for Conings, både på flamsk og på fransk.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg