Hjem Nyheter Europa Stor uvitenhet blant britene, hevder Google

Stor uvitenhet blant britene, hevder Google

DEMOKRATI Google hevder «Hva er EU» og «Hva er brexit» var det flest briter søkte på etter valget.

Storbritannia gjennomførte som kjent en folkeavstemning på torsdag om hvorvidt man skulle forlate Den europeiske union (EU) eller ei. Resultatet ble ganske jevnt, og fiendemedia fremstilte det ble flere ganger torsdag kveld som om britene kom til å forbli medlemmer av EU. Fredag morgen var det dog klart – Storbritannia melder seg ut av EU. 51,9 prosent stemte for, mens 48,1 prosent imot.

LES OGSÅ: Storbritannia forlater EU

Etter britene hadde besøkt stemmeurnene, hevder dog Google at deres søkestatistikk viser en stor usikkerhet og/eller uvitenhet blant den britiske befolkningen. Ifølge Google så skal de to søkene som toppet statistikken ha vært «Hva er brexit» og «Hva er EU». Dette etter valget var avsluttet.

Hvorvidt statistikken er korrekt, kan man bare spekulere i. Hva man dog kan konstatere er at den brukes for alt hva den er verdt av fiendemedia og andre EU-vennlige krefter for å diskreditere britenes EU-valg. Formålet får man vel anta er å ugyldiggjøre resultatet, og på den måten få Storbritannia til å forbli medlemmer av EU, eller at det skal gjennomføres et nytt EU-valg på et senere tidspunkt.

Kilde:
Britene googlet «Hva er EU» da det gikk mot brexit