Hjem Nyheter Storbritannia forlater EU

Storbritannia forlater EU

STORBRITANNIA Folket har talt – Storbritannia forlater Den europeiske union. Donald Trump er positiv til nyheten og tror at også amerikanere ønsker å løsrive seg fra den «globale elitens styre».

20131243153252734_20

Storbritannia vil melde seg ut av Den europeiske union (EU). Det er resultatet av gårsdagens EU-avstemning hvor 51,9 prosent stemte for å forlate unionen, mens 48,1 prosent stemte imot.

Samtidig som Storbritannia nå gjør seg klar for å forlate EU meddeler statsminister David Cameron at han avgår. Han motiverte sin avgang med at Storbritannia trenger et nytt og friskt lederskap og at spørsmålet om hvem som bør lede bør være klart i oktober.

Mange tror at Storbritannias utgang av EU vil føre til en domino-effekt og at flere land nå vil gjennomføre folkeavstemninger. Både i Frankrike og Nederland rapporteres det om krav om EU-valg.

Donald Trump
Donald Trump

Donald Trump gir støtte: – EU kollapser

Den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump er positiv til nyheten, og aner det britiske folket nå har gitt tydelig beskjed om at de vil flytte makten tilbake til sitt eget land.

– Folk vil ta landet tilbake, og de ønsker selvstendighet. De er lei av å se folk ta dumme valg, akkurat som amerikanere er lei av det samme. […] De er sinte på grunn av grensene, de er sinte over at folk kommer inn i landet og tar over, ingen vet en gang hvem de er.

I likhet med mange andre tror også  Trump at flere EU-land vil følge Storbritannias eksempel og forlate EU, som ifølge Trump nå er iferd med å kollapse.

Trump sammenlignet også britenes utgang av EU, med sin egen presidentkampanje. Ifølge ham ønsker også amerikanerne å løsrive seg fra den «globale elitens styre».

– Amerikanerne vil ha muligheten til å avvise den globale elitens styre, og omfavne virkelig forandring som gir en regjering av og for folket.

Kilder:
Storbritannia lämnar EU – brexit et faktum!
Donald og Boris kan bli Knoll og Tott i internasjonal politikk