Hjem Nyheter Storbritannia innfører ny definisjon av antisemittisme

Storbritannia innfører ny definisjon av antisemittisme

1984 Britiske myndigheter planlegger å vedta en ny definisjon av antisemittisme for å kunne bekjempe kritikk av jødisk makt.

netthat

Det er organisasjonen The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), som Storbritannia tilhører, som har skapt den nye definisjonen som sier at antisemittisme er «en oppfatning av jøder, som kan uttrykkes som hat mot jøder». Bør for øvrig tillegges at også Norge, Sverige, Finland og Danmark er medlemmer av IHRA.

Den vage definisjonen legger også til: «Retorisk og fysiske manifestasjoner av antisemittisme som er rettet mot jødiske eller ikke-jødiske individer og/eller deres eiendom, mot det jødiske samfunnets institusjoner og religiøse fasiliteter».

Som eksempler på antisemittisme nevnes blant annet:

  • Kritikk av staten Israel.
  • Å påstå at jøder kontrollerer media, økonomi, myndigheter eller andre sosiale institusjoner.
  • Å tillegge jøder skyld for handlinger som kun er begått av en gruppe jøder eller en individuell jøde.
  • Å fornekte eller være kritisk til holocaust.
  • Å påstå at jøder har funnet opp eller overdrevet holocaust.
  • Å påstå at jøder er mer lojale til Israel, enn andre nasjoner som de er bosatt i.
  • Å påstå at staten Israel er rasistisk.
  • Å benytte bilder eller symboler som viser klassisk antisemittisme, som påstander om at jødene drepte Jesus.
  • Å sammenligne Israel med Det tredje riket.
  • Å holde jøder ansvarlige for handlingene til staten Israel.

Den britiske statsministeren Theresa May fortalte under en lunsj med Konservative Venner av Israel (CFI) i London at en klar definisjon vil vise om noen er skyldig i antisemittisme i «essens, språk eller atferd». Storbritannia blir det første landet til å vedta IHRAs definisjon. Målet med den nye definisjonen er at politiet, universiteter og offentlige organer kan anvende den nye ordlyden,  sier Theresa May.

National Action

Nasjonalsosialistisk organisasjon forbys.

Nyheten kommer samme uke som den nasjonalsosialistiske organisasjonen National Action har blitt gjort ulovlig og blitt stemplet som en «terroristorganisasjon», selv om ingen av gruppens medlemmer verken har blitt mistenkt for terrorisme eller for ulovlige handlinger overhode.

Storbritannias innenriksminister, den konservative politikeren Amber Rudd, sa at beslutningen om å forby organisasjonen var basert på organisasjonen er «rasistisk, antisemittisk og homofobisk» og at nasjonalsosialismen er «ussel ideologi».

– National Action er en rasistisk, antisemittisk og homofobisk organisasjon som vekker hat, forherliger vold og en ytterst ubehagelig ideologi, og jeg vil ikke stå for det. Den har ingen plass i et Storbritannia som fungerer for alle, sier Rudd og antyder at det er en forbrytelse å være mot multikulturalisme og masseinnvandring.

Hva som gjør Nation Action til en kriminell organisasjon kommer ikke tydelig frem i britiske medier, og ingen detaljer om beslutningen har ennå blitt publisert. Forbudet trer i kraft på fredag og da vil det være ulovlig å delta i eller støtte National Action sin virksomhet.

Forbudet gjør det straffbart å tilhøre organisasjonen, å holde møter til støtte for organisasjonen eller bruke klær eller annet utstyr som «reiser en rimelig mistanke om medlemskap eller støtte av en forbudt organisasjon».

National Action har uttalt at de vil anke avgjørelsen. Frihetskamp følger utviklingen.

Kilder:
Anti-Semitism: Theresa May attacks ‘twisted’ Labour views
National Action förbjuds – stämplas som terroristisk!