Hjem Nyheter Europa Storbritannia innfører trusselnivåadvarsler om «høyreekstrem terror»

Storbritannia innfører trusselnivåadvarsler om «høyreekstrem terror»

3

STORBRITANNIA Analysesenteret for terrorisme i Storbritannia skal nå begynne å publisere trusselnivåadvarsler om «høyreekstrem» terror.

Storbritannias statsminister Theresa May.
Storbritannias statsminister Theresa May.

Det er Joint Terrorism Analysis Centre (JTAC) som skal begynne å publisere offisielle trusselnivåadvarsler om «høyreekstrem» terrorisme. JTAC publiserer allerede trusselnivåadvarsler om muslimsk og Irland-relatert terror, og skal nå altså begynne å gjøre det samme for såkalt høyreekstremisme.

Det er moskéangrepet på New Zealand, der Brenton Tarrant sist fredag skjøt og drepte 49 muslimer, som brukes som foranledning til de økte represaliene mot «høyreekstreme».

I følge The Guardian har 18 terroraksjoner i Storbritannia blitt stoppet siden mars 2017 – fire fra den såkalte høyresiden, resten var av muslimsk natur.

Av «høyreekstreme» hendelser som har funnet i Storbritannia den siste tiden regnes blant annet en spytteepisode mot en muslim og skadefryd på internett etter angrepet på New Zealand.

Myndighetene mener dog at «høyreekstrem» terrorisme er en økende trussel.

– Statsministeren sa at det ikke finnes noen plass for sjofle ekstremistiske meninger i samfunnet og folk må få praktisere sin tro uten frykt, sa statsminister Theresa Mays offisielle talsmann og fortsatte:

– Hun sa at intensivt arbeid finner sted på tvers av myndighetene og av politiet og sikkerhetstjenesten for å bekjempe trusselen.

Tidligere har det vært politiets oppgave å forhindre «høyreekstreme» planer, men nå har denne oppgaven blitt flyttet til det hemmelige politiet, MI5. Politiet skal fremover fokusere på «hatkriminalitet», som å like politisk ukorrekte limericker på Twitter.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Jo da, det er selvsagt «hatefulle» ytringer fra høyreradikale som er den største faren, og IKKE drap begått av svarte, ofte muslimske invadører, og da ofte med kniv eller lastebiler. De «hatefulle» må taes, for ikke å hisse opp haji’ene til nye terrorhandlinger, dvs drap på hvite. Verden er snudd på hodet..

Reodor
Reodor
3 år siden

Normalt står det jo alltid ’’muslimer’’ eller ’’russere’’ bak disse aksjonene i England, men nå skal altså PewDiePie-fan smelle av kinaputtene på vegne av Mi5.

Harald
Harald
3 år siden

201 terrorangrep utført av muslimer dette år, men «høyreekstremisme» er altså hva myndighetene velger å slå ned på. Jeg tror ikke myndighetene tar riktig avstand fra muslimsk terror.